Yargıtay’ın Balyoz kararından sonra sessizliğe bürünen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel değil, ama ondan sonra Genelkurmay Başkanlığı’na gelecek olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'dan ses çıktı.

Orgeneral Akar’ın hafta sonu Kurmay Başkanı Korgeneral İhsan Uyar’la birlikte Mamak Askeri Cezaevi’ne gidip, tutukluluk kararı onanan askerlerle görüştüğü öğrenildi.

Üzüntülerini bildiren Akar’ın, “Yapacak birşey yok” demekle yetindiği öne sürüldü.

Alınan bilgilere göre, tutuklu askerler kendilerinden çok Cuma günü Deniz Albay Haldun Ermin’in GATA’dan firarından sorumlu tutulup, gözaltına alınan Uzman Çavuş’un durumunu gündeme getirerek, mağdur olmaması için Akar’dan yardım istedi. Akar da “ilgileneceğim” sözü verdi.

Ancak Akar’ın ziyaretinin üzerinden 24 saat geçmeden Uzman Çavuş’un tutuklandığı haberini alan tutuklu askerler, “Demek ki sadece nabız yoklamaya gelmiş” yorumunu yaptı. 

Bu arada Balyoz kararına tepki için dün istifa eden Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek’in de yakınlarına, “Bu benim kırılma noktamdı. Biz istesek de, zaten hiçbirisinin göreve dönmesini beklemiyorduk, ama tahliye bekliyorduk. Zaten Sami (Örgüç) de gidiyor” dediği bildirildi.

Öte yandan Askeri Casusluk Davası’nda kısa bir süre tutuklu kalan, Ağustos YAŞ’ında Donanma Komutanlığı’na atanan Koramiral Veysel Kösele ile birkaç komutanın Cuma günü Ankara’ya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na gidip, görüşmeler yapması, “Yeni istifalar yolda” yorumlarına yol açtı.

Müyesser Yıldız

Odatv.com