KARS

Kar yağışı ve soğuk hava, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sobaya talebi artırdı.

Kentte dün başlayıp gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası, Türkiye'nin en yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden biri olan Sarıkamış ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceye kadar düştü.

Kışın yaklaşması ve soğuk havanın özellikle gece saatlerinde etkili olması üzerine ilçedeki birçok vatandaş, yeni soba almaya başladı.

Vatandaşların talebi nedeniyle Sarıkamış Küçük Sanayi Sitesi'ndeki soba imalatçılarının satışları arttı.

İlçede 20 yıldır soba imalatı ve satıcılığı yapan Davut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışından sonra soba satışlarının hızlandığını söyledi.

Kar yağışı sonrası artan talebi karşılamak için çaba gösterdiklerini ve üretime hız verdiklerini anlatan Yılmaz, yörede özellikle Kars, Erzurum ve Ağrı'nın ilçe ve köylerinden yoğun talep aldıklarını ifade etti.

"Son iki günde 10 işçi ile bir kamyon soba üretimi yaptık"

Yılmaz, Sarıkamış ilçesinin, yörenin en önemli soba üretim merkezlerinden olduğunu belirterek,"Havalar erken soğuyunca soba satışlarımız hızlandı. Müşterilerimizden talep fazla olunca geceli gündüzlü çift vardiyalı olarak çalışıyoruz. Sac ve emaye olmak üzere odun, kömür ve tezek yakılabilen 16 çeşit soba yapıyoruz. Fiyatlarımız her bütçeye uygun. Sobalarımızı 25 ile 80 TL arasında satıyoruz. Şu anda Erzurum'un Karaçoban ilçesine bir kamyon yükledik. Kar yağmasıyla işler açıldı. Talepleri karşılamakta biraz zorlanıyoruz. Son iki günde 10 işçi ile bir kamyon soba üretimi yaptık. İnşallah bu şekilde yoğunluk devam eder."şeklinde konuştu.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Kaynak: AA