ADANA

Açılışını yaptığı AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, ''Onlar öldürmek için geliyorlar, biz onları yakalamak için etkisiz hale getirmek için uğraşıyoruz. Dolayısıyla bizden kanun dışı bir terörle mücadele yöntemini hiç kimse istememelidir'' ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, olağanüstü hal de sıkıyönetim de olmadan meşru hükümetin güvenlik güçleriyle terörle mücadele edilebileceğine ve halkın hükümete olan güvenin tam olduğuna inandıkların belirterek, ''Şu anda Türkiye'de bir darbe dönemi mi var? Olağanüstü hal gerektirecek, onun da ötesinde sıkıyönetim ilanını gerektirecek durum mu var? Terör eylemi varsa karşılığı da var'' şeklinde konuştu.

Oslo görüşmeleri
Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP'nin Oslo görüşmeleriyle ilgili açıklamasına ilişkin olarak da ''Bu çok bayatladı. Bunun üzerine her şey konuşuldu ve AK Parti seçimlerden yüzde 50 oy alarak çıktı. Yani böyle bir suçlama karşısında milletimiz AK Parti'ye güvenini kaybetmiş olsaydı biz yüzde 50 oy alamazdık'' dedi.

Arınç, bir gazetecinin ''Hafta sonu Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'ı ziyaret edeceğini ve partinin kampları ziyaretle ilgili bir başvurusunun olup olmadığını'' sorması üzerine, ''Bir ana muhalefet partisi lideri hangi kampı isterse, hangi bölgeyi isterse gerekli önlemler alınır. Kendisine refakat edilir ve kamplar veya bir başka yer ziyaretine imkan sağlanabilir'' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı seçimi
Arınç, ''Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun, AK Parti'nin gösterdiği adayımız Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı seçilecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Ama ilk turda ve yüzde 51'le değil, inşallah yüzde 60'la Cumhurbaşkanı seçmek üzere şimdiden çalışmalıyız'' dedi.

 AA