Tokat'ın Erbaa ilçesinde, kanseri yenen Beyhan Elmacı, diğer hastaları ziyaret ederek onlara moral veriyor.

Kansere Gülümse Derneği Erbaa Şube Başkanlığını 2 yıldır sürdüren, lisede çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Elmacı, AA muhabirine, 1990'da sol göğsünde kitle çıkması üzerine doktora gittiğini, kontrollerde önemli bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Kitlenin 15 günlük ilaç tedavisiyle eridiğini anlatan Elmacı, 22 yıl sonra, 2012'de gittiği hastanede kendisine kanser teşhisi konulduğunu belirtti.

Bunun üzerine ameliyatla sol göğsünün alındığını bildiren Elmacı, "Kanseri hiçbir zaman ölümcül bir hastalık olarak görmedim. Kanseri yendim ve şimdi ikinci hayatımı yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Elmacı, ablasını 63 yaşında kanserden kaybettiğini, 92 yaşındaki babasının da bu hastalık nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi.

Kanser hastalarını ziyaret ediyor

Kimsenin kendisiyle aynı şeyleri yaşamaması, kanserin erken teşhisi ve hayatların kurtulmasını sağlamak için dernek kurmak istediğini anlatan Elmacı, "Derneği kuramadım. Daha sonra bir derneğin temsilciliğini aldım. Her fırsatta kanser hastası aileleri ziyaret ediyorum. Bu hastalıkla mücadelenin en büyük unsuru aile desteği ve hastanın moralli olması." diye konuştu.

Kaynak: AA