ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sultanahmet'teki terör saldırısı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin, yakın tarihinin en şiddetli, en acımasız, en vahşi terör dalgasıyla karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Terörizmin hain ve kanlı eylemlerine her gün bir yenisinin eklendiğini ifade eden Bahçeli, bu eylemin İstanbul'un tarihi merkezlerinden ve ciddi düzeyde turist çeken bölgelerinden birisinde yapılmasının üzerinde dikkatle durulması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

Terörün beli kırılmadan Türk milletinin huzur ve istikrarı yakalamasının boş bir hayal olduğunu bildiren Bahçeli, şunları kaydetti:

'Maalesef ki terör yalnızca Cizre, Silopi, Sur'da değil, vatan coğrafyasının tamamını yoğun ve yaygın şekilde tesir altına almıştır. Tehdidin boyutu çok yüksektir. Aynı melun cephede toplanan, aynı şer çevrelere hizmet eden, fakat yalnızca isimleri farklılık gösteren terör örgütleri Türkiye'yi çembere almış, köşeye sıkıştırmışlardır. Bu badireden kurtulmak için hükümet her şeyden önce mücadeleci ve kararlı bir tutum takınmalı, tavizsiz bir şekilde eli silahlı her türlü örgütün üzerine şartsız gitmelidir. Sultanahmet Meydanı'nda IŞİD tarafından yapıldığı anlaşılan kanlı saldırının çok ağır cevabı verilmeli, azmettiriciler, işbirlikçiler ve hücre evlerinde barınan insanlık düşmanları mutlaka bulunup, cezalandırılmalıdır.'

Bahçeli, Türkiye ziyaretleri sırasında saldırıya uğrayan yabancı ülke vatandaşlarının ölümünden duyduğu üzüntüyü de ifade ederek, ülkelerine taziyelerini iletti.

Muhabir: Aylin Sırıklı Dal

Kaynak: AA