İSTANBUL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "'Hayır'ı destekleyen bir Avrupa var, 'hayır'ı destekleyen bir Kandil var. 16 Nisan'ın önemini buradan anlayabiliriz." dedi.

Üsküdar'da Şehit Cengiz Hasbal Parkı'nın açılışında konuşan Kaya, halk oylamasında "hayır" oyu vereceklere karşı bir tavırlarının olmadığını, 16 Nisan'a kadar her vatandaşı sabırla bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyup Türkiye'nin iç işlerine müdahale etmek isteyenler olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Düşmanlık gözlerini öyle kör etmiş ki bir gecede bütün insani değerleri yok saydıklarını bizzat Hollanda’da ben yaşadım. Demokrasiyi, insan haklarını, kadın haklarını, ifade özgürlüğünü bir gecede askıya aldılar. Yeni anayasa değişikliği içeride ve dışarıda Türkiye düşmanlarını çok rahatsız etmiş görünüyor. Bizim 'evet' kampanyalarımıza izin vermeyen Almanya, Hollanda, İsviçre gibi ülkeler, 'hayır' kampanyaları için oralara giden teröristlerin kampanyalarına bir bir izin veriyor. İzin vermenin ötesinde 'hayır' kampanyası için oralarda bulunanlara polis koruması, desteği veriyor. İsviçre’nin Bern kentinde terör örgütü, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstererek 'hayır' kampanyası düzenledi. Parlamento binasının önünde Sayın Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayalı pankartla eylem yapılmasına izin verdiler. PKK, DHKP-C ve terör örgütünün uzantısı partinin milletvekillerinin de katılımıyla düzenlenen 'hayır' kampanyasına Almanya izin verdi. Ancak benim ve diğer bakan arkadaşlarımın vatandaşlarımızla buluşmak için tutulan salonları sudan sebeplerle iptal eden Batı, hayır kampanyalarına açık bir şekilde destek veriyor."

''Kandil ve Avrupa 'Hayır'ı destekliyor''

Halk oylamasının Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaya, "'Hayır’ı destekleyen bir Avrupa var, 'hayır'ı destekleyen bir Kandil var. 16 Nisan’ın önemini buradan anlayabiliriz." dedi.

Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanların 'hayır' tarafında yer aldığını ve aynı çevrelerin Türkiye'nin hayrına bir şey istemediğini ifade eden Kaya, "Bu mesele, şu partinin, bu partinin meselesi değil memleket meselesidir. Biz evlatlarımızın geleceği için 'evet' diyeceğiz. Çocuklarımızın daha güçlü bir Türkiye’de yaşaması için 'evet' diyeceğiz. 2023 hedeflerimizi, 2053 hedeflerimizi bu evlatlarımızla, genç kardeşlerimizle, kadınlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. 16 Nisan’a kadar tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için 'evet' diyeceğiz. Buradan vereceğimiz her 'evet' cevabı Avrupa’dan duyulacak, her 'evet' cevabı Kandil’i sarsacak. Bu yüzden yeni ve güçlü Türkiye için 'evet' diyeceğiz." diye konuştu.

Muhabir: Mücahit Türetken

Kaynak: AA