ANKARA

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamuda istihdam edilecek taşeron işçilerin statülerinin işçi yerine kalmasını istediklerini belirterek, 'Sadece Hak-İş'in 220 bin taşeron işçi üyesi var. Bunların ortak çırpıda Hak-İş'ten kopartılmasının istenmesi katiyen bildirme edilemez' dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı makamında görüşme fail Arslan, şehremaneti çalışanı ile meydana getirilen dolgun söz düşüncesince Acehan'a teşekkürname etti.

Arslan, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, taşeron işçilerin kamuda istihdamı dair tahsil edilen karardan sevinme duyduklarını fakat statülerinin işçi yerine bitmeme etmesini istediklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşeron işçiler düşüncesince meydana getirdiği izahat düşüncesince levent boylu senelerdir uğraş ettiklerini kaydeden Arslan, 'Taşeron sistemi bundan böyle sürdürülemez bir duruma gelmiştir. Bundan vazgeçilmeli dört başı mamur çalışanlar kamuya alınmalı şeklindeydi. Bu görüşümüz bildirme görmüş olduğu düşüncesince hem başbakanımıza bununla ortak hükümetimize teşekkürname ediyoruz' dedi.

'Neden kontratlı personel olmamaları icap ettiğini anlattık'

Arslan, getirilmek maksut statü ile ilişik ise itirazlarının bulunduğunu ve bu mevzuda Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarıyla levent boylu ortak güruh yaptıklarını belirterek, şöyleki konuştu:

'Yaptığımız görüşmede sebep hususi kontratlı personel olmamaları gerektiğini, sebep işçi yerine kalması icap ettiğini levent boylu levent anlattık. Ben hükümetin bu mevzuda hâlâ ortak değişmeyen verdiğini düşünmüyorum. Sayın Maliye Bakanımız da engelleme Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bu mevzuyu geçiş ettirdik. Burada edilmek maksut hususi kontratlı personel sisteminin mahsurlarını yanlışlarını, eksiklerini anlattık. Biz bu işçilerin işçi yerine kalmasını istiyoruz. Mücadelemiz bu yönde, görüşmelerimiz bu yönde, inşallah bu mevzuda aşama atılmasını bekliyoruz. Çünkü işçiler levent boylu senelerdir sendika, dolgun sözleşme, başıboş dolgun kesim kabilinden hakları ve öteki içtimai hakları imar etmek düşüncesince sendikacılarla baş başa uğraş ettiler.'

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Kaynak: AA