BURSA - CEM ŞAN

DeFacto'nun Üst Yöneticisi İhsan Ateş, bu yaz hazır giyimde kamuflaj desenli ürünlerin moda olacağını söyledi.

Ateş, bir program kapsamında geldiği Bursa'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki trendleri yakından takip ettiklerini ve firma olarak modaya yön verdiklerini belirtti.

Bu yaza kamuflaj desenlerin damgasını vuracağını ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

"Kamuflaj tarzı giysiler çok yaygın. Hemen her üründe askeri desen olacak ayrıca kıyafetler çok nakışlı. Gömlekler, pantolonlar, tişörtler, ayakkabılar gibi birçok üründe nakış var. Moda daha çok kadınlar için geçerli ama erkeklerde de daha küçük detaylar halinde nakış var. Ayakkabılarda ve aksesuarlarda parlak doneler çokça kullanılacak. Ayrıca bu yaz sezonunda kırmızı ile fuşyanın yoğun rekabeti olacak. Renkli bir yaz olacak. Giydiğiniz her ürünün moda kabul edilebileceği bir yaz geçireceğiz. Güzel ve heyecanlı bir yaz olacak. Kamuflaj hem erkek hem de kadın giysilerinde hakim olacak. Nakışlar ve armalar, trendlerde var ayrıca ürünler hep dar kesim olmaya devam edecek çünkü insanlar artık sportif görünmek istiyor. Kalıplar da ona paralel de daraldı."

"Uludağ'da kışın tişörtle gezilebilecek"

Markalarının son 5 yıldır "Uçtan Uca Dijitalleşme Projesi"ni yürüttüğünü aktaran Ateş, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda inovatif bir markayız. Renk değiştiren tişörtlerimiz çok gündemde. Dijitalde telefon görüşmesi yapılabilen akıllı eldivenler tasarladık. 'Elefon' adını verdiğimiz ürünle eldiveni dijitalleştirdik. Yürürken telefonu çıkarmadan eldivenle konuşmanızı sağlıyoruz. Gelecekle ilgili dijitali kıyafetlere taşımak istiyoruz. Dünyada çok farklı trendler var. Teknoloji insanları biraz yalnızlaştırdı hatta rüyalarımızdan biri, giydiğinizde biri size sarılmış hissi verecek kıyafetler tasarlamak."

Ayrıca vücudu ısıtan tişörtler üretmeyi istediklerini belirten Ateş, "Böylece bir tişörtle kışın Uludağ'da üşümeden gezilebilir. Yine yakın gelecekte aktif sporun artık sokaklara ineceği öngörülüyor hatta insanların otobüslerde bile spor yapabileceği kadar dijitalleşmenin ilerleyeceğini düşünüyoruz. Biz de buralarda marka olarak yer almak istiyoruz. O yönde projelerimiz var." dedi.

Muhabir: Cem Şan

Kaynak: AA