Türk Büro-Sen'den yapılan açıklamada Kamu Kurum Kuruluşlarda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte değişiklilik yapıldığı belirtildi.

27 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliğe göre, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü kadroları ile Spor Genel Müdürlüğü'nde Gençlik Merkezi Müdürü kadrolarına atanmalardaki sınav şartının kaldırıldığına dikkat çeken Türk Büro-Sen, "Bilindiği üzere özellikle SGK'da sınava tabi Merkez Müdürü kadroları yasa ve yönetmelikler arkadan dolanarak doldurulmaya çalışılmış 84 kişi önce İl Müdür Yardımcısı sonradan da 24'ü Merkez Müdürü olarak asaleten atanmıştı.

Sendikamızın bu haksız ve hukuksuz aynı zamanda ayrımcı atanmalara karşı vermiş olduğu mücadele sonrası atamalara ara verilmişti. SGK Başkanı Fatih Acar'ın en kısa zamanda Merkez Müdürlüğü sınavı açacakları sözü ve beyaz sayfası bu şekilde havada kalmıştır" açıklamasında bulundu.

Kamuda sınavla atamanın öneminin, liyakat ve bilginin değerini bulması için olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Anlaşılan o ki; yandaşlarının bilgi birikimine güvenmeyenler, sınavları kaldırarak, liyakatsiz, bilgisiz, yandaşların atamasının yolunu açmaktadır. Acı olanı da; gerçekten bilgi birikimiyle bu görevleri bu görevleri hak edenlerin yandaş olmadığı için dışlanmasıdır" denildi.

Bugüne kadar, müsteşar, Genel Müdür gibi kadrolara atamalar yapılırken, bu defa müdürlere kadar sıranın geldiğine dikkat çeken Türk Büro-Sen açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Bu gidişle şeflere kadar da iner ise şaşırmamak gerekir. Amaç kadrolaşmaksa, liyakate ve bilgiye ne gerek var. Meydanlarda, hak, hukuk, adalet ve kul hakkından bahseden siyasi irade ve onun işbirlikçi bürokratları ve yandaşları bu değerlere ne kadar bağlı olduklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır.
Sendikamız bu duruma sessiz kalmayacaktır. Yapılan Yönetmelik değişikliğini yargıya götürerek, hukuki mücadelesini verecektir."(ANKA)