KİLİSELERDE ÇALIŞAN DİN ADAMLARININ MŞLARI  DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALIDIR!

Kamu Denetçiliği kurumu  Azınlık vakfı Kilisesinin  yaptığı  başvuru üzerine  Kiliselerde görev yapan din adamlarının maaşlarının devlet tarafından karşılanması konusunda gerekli mevzuat değişikliğinin yapılması konusunda tavsiye kararı verdi.

2013 yılında kuruma yapılan başvuruda   , Başvurucu  Kilisesi Vakfı’nın başkanı olduğunu,  kiliselerinin yıllık geliri dikkate alındığında ücretli din   görevlisi çalıştırmalarının imkânsız hale geldiğini,   Anayasa’nın 10 uncu maddesine göre dini vecibelerini yerine
getirebilmelerinin kendileri için de bir hak olduğunu    belirterek, kiliselerinde görevli din adamının maaşının   Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanmasını talep etti. Konuyu değerlendiren  Kamu Denetçiliği kurumu  verdiği kararda  :

Şikayet konusu talepten hareketle, azınlık cemaat vakıflarına. cemaat mevcudu, talebin mahiyeti  gözetilerek ihtiyaçlarının yeterli bir şekilde karşılanması hususunda ülkemizde yaşayan gayrimüslim   azınlıklara mensup vatandaşlarımızın düşünce, vicdan ve din özgürlüğü çerçevesinde sosyal  ihtiyaçlarını karşılanmasına yönelik olarak. mümkün olması halinde meri mevzuatın işlerliğinin
sağlanması, bunun mümkün bulunmaması halinde ise makul sürede karşılanması için mevzuat    değişikliğine gidilerek mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda gereğinin takdir ve ifası için Başbakanlığa  tavsiyede bulunmaya karar verdi.


kararın tümü için



  Kaynak: Hukukmedeniyeti.org