Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, üniversitelerdeki hususi düzenlilik elemanlarının, rastgele birlikte çeşitli gerilla tekniğini bilici yıldırı örgütlerine dirlik birlikte hazırlık geliştiremeyeceğine ayraç ederek, 'ABD'de, kentin merkezinde de haricinde da bulunan kampüslerin sahalarında polisi görüyoruz. Önerim, Türkiye'de de kampüslerin alışılagelen site planına karışma edilmesi.' dedi.

Okur, üniversitelerdeki yıldırı oluşumlarına bağlı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye özelinde yıldırı örgütlerinin kampüsleri hususi birlikte gelişim sahası namına gördüklerine dikkati çekici Okur, doğduğu şehri bırakıp, fasile çevresinden uzaklaşan gençlere dünkü birlikte toplumsal yöre sunan bu örgütlerin, üniversiteleri, onları özlük evren görüşlerine kanalize edebilecekleri birlikte mefruşat namına kullandıklarını belirtti.

Terör örgütlerinin, üniversitelerin prestijinden intifa çabalarına da yer veren Okur, yıldırı örgütlerinin, bu prestijden bilistifade mesajlarını hâlâ enli kesimlere ifşa çabası ortamında olduklarını anlatım etti.

'Bu, torunlar boyu yaşanmış bulunan birlikte sorun' diyen Okur, yıldırı örgütlerinin makul kampüslerde kökleştikleri devir ayrıksı rastgele birlikte ayrımlı görüşün üniversitenin içerisinde mefruşat bulmasına da bariyer iktisap etmek düşüncesince şiddet, edisyon ve tehdit yöntemlerini kullandıklarını bildirdi.

'O duvarlar yıldırı örgütlerini koruyor'

Okur, üniversitelerin bilimsel niteliği bulunan ortamı nedeniyle güvenliğin ne sağlanacağı sorusuyla dirlik karşıya kalındığını belirterek, bulunan durumda, güvenliğin hususi düzenlilik birimleri çeşidinden sağlanması anlamında birlikte eğilimin olduğunu dile getirdi. Bu durumun da birtakım sıkıntıları birlikte getirdiğine ayraç fail Okur, şu değerlendirmede bulundu:

'Kampüslerin içerisindeki hususi düzenlilik birimleri, yıldırı örgütleriyle uğraş esasında yetiştirilmiş elemanlardan oluşmuyor. Bu düzenlilik birimleri alışılagelen koşullarda darülfünun öğrencileri ortada oluşabilecek birtakım ihtilafları çözecek yahut alçak suçluların kırıklık yaratmasını engelleyecek birlikte donanıma sahipler. Ama bugünün dünyasında, düzenli yıldırı örgütü dediğimizde, bunlar aşırı planlı, programlı birlikte halde çalışkanlık yayınlayan yıldırı grupları. hususi düzenlilik birimlerinin bu yıldırı gruplarıyla uğraş etmesi bahis konusu değil. Şöyle birlikte gidiş ortaya çıkıyor. Üniversite kampüslerinin duvarları, içerideki öğrencileri destek iktisap etmek düşüncesince yükseltilmiş bulunan duvarlar. Ancak yıldırı örgütleri kampüsün ortamında köken saldığında ve kampüsün içini korumakla vazifeli olanlar bu işi yapabilecek donanımda olmadığında o duvarlar öğrenciyi korumuyor, birlik aksine içeride köken salan yıldırı örgütlerini korumaya başlıyor.'

ABD'de aşırı sayıda kampüsü gezdiğini aktaran Okur, şu şekilde dedi:

'Bir el bu ülkedeki kampüsler, kentin merkezinde de haricinde da olsalar, kılıç açıkça bölgelerde polisi görüyoruz. Üniversitelerin hususi düzenlilik birimlerini, bağlı mekanların antre çıkışında birlikte arama gereksinimi olduğunda görüyoruz. Türkiye'de ise birlik tersine, şu demek oluyor ki düzenlilik sebebi öne sürülerek açılan sistem, yıldırı örgütlerinin kökleşmesinin önünü açan birlikte son doğurdu şimdiye kadar. Bu sebeple kampüslerdeki düzenlilik sisteminin yeniden aşağılık gözden geçirilmesi lazım. Önerim, Türkiye'de de kampüslerin alışılagelen site planına karışma edilmesi. Kampüs içerisindeki sokaklara site merkezindeki kadar düzen verilsin. Kampüslerin kentin dışında, spesifik birlikte arazi olmaktan çıkması lazım. kent ne korunuyorsa, ayrımsız sistemle korunması lazım.'

Kaynak: AA