İSTANBUL

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski CHP Milletvekili Kamer Genç için Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Genç'in Türk bayrağına sarılı naaşının bulunduğu cemevinde, eşi Sevim, oğlu Seçkin, kızı Seçil, ağabeyi Kazım ve kuzeni Haydar Genç, taziyeleri kabul etti.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu çifti, Genç ailesine taziyelerini iletti.

Kılıçdaroğlu ayrıca Genç için açılan taziye defterine, 'Kamer Genç, siyasal tarihimizin önemli bir simgesidir. Duruşu rüzgara karşıdır, onurludur. Yüreği saygı doludur. Bugün binlerce insan sonsuzluğa uğurluyor' yazdı.

Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, törene katılan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kamer Genç için cenaze namazı kılındı.

Genç'in naaşı, törenin ardından cemevinin morguna götürüldü.

Cenazenin, yarın Genç'in vasiyeti üzerine memleketi Tunceli'de toprağa verilmesi bekleniyor.

Kalabalık nedeniyle izdihamın yaşandığı törende, Genç'in fotoğrafı yere düştü ve çerçevesi kırıldı.

Törene, Kamer Genç'in ailesi ve yakınları ile Kılıçdaroğlu çiftinin yanı sıra eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Bakanlardan Mehmet Moğultay, Namık Kemal Zeybek, Yaşar Okuyan, Ufuk Söylemez, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Akif Hamza Çebi, Gamze İlgezdi, Mahmut Tanal, Muharrem İnce, Selina Doğan ile çok sayıda CHP milletvekili ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA