MERSİN

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Diyorlar ki bu anayasa değişikliği ülkeyi federasyonlara ayıracak, bölecek, parçalayacak. İl sayısının artırılması veya birden fazla ili ilgilendiren bir yapı oluşturulması anayasa gereği kanunda düzenlenir. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama maalesef yalan üzerine inşa edilmiş bir anlayış var." dedi.

Tarsus ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'nda muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Elvan, Mersin ve ilçelerine yönelik verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini, Tarsus'un devlet hastanesi, üniversite ve hükümet konağına en kısa sürede kavuşacağını söyledi.

Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı gibi büyük projelerin de hızla gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Bir ülkede siyasi istikrar olduğu müddetçe, Allah'ın izniyle ekonomik istikrar da olur. Ekonomik istikrar olduğu bir ülkede yatırımları, son 15 yılda nasıl yapıyorsak süratle yapmaya devam ederiz." diye konuştu.

Türkiye'nin önünün birçok kez kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Allah'a çok şükür öyle bir millete sahibiz ki demokrasi ve milli irade aşığı bu toplum 15 Temmuz gecesi o hainlere, işgalcilere, terör örgütüne karşı dimdik bir duruş sergilediler ve vatanımızı kurtardık çok şükür. Eğer o darbeciler başarılı olsalardı, bugün ne beni görebilirdiniz, ne de bu ülkeye hizmet eden siyasi liderleri görebilirdiniz. Bunlar Türkiye'yi satmak ve bölmek isteyen, ülkeyi işgalcilere temsil etmek isteyen hainlerden başka bir şey değil. İşte bizim bu tür darbecilerden bu tür vesayetçilerden kurtulmamız lazım."

Elvan, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına da değinerek darbecilerin ve vesayetin ortadan kaldırılacağı, halkın tek hakim olarak söz sahibi olacağı bir yapı oluşturulması için anayasa değişikliğinin şart olduğunu dile getirdi.

"Bu millet yükselmeye, güçlenmeye devam edecektir"

Avrupa ülkelerinin, terör örgütlerinin "Hayır" kampanyalarına destek verdiğine işaret eden Elvan, şunları söyledi:

"Fetullahçı Terör Örgütü, Avrupa'da 'Hayır' kampanyası yapıyor. Avrupa ülkeleri, yöneticileri, tüm kapılarını terör örgütüne açıyor ve kampanya yürütüyorlar. Bunlar 15 Temmuz'da ülkeyi işgal etmeye kalktılar, bunu unutmayalım. Bölücü terör örgütü PKK, yine Avrupa'daki hükümetlerden aldığı destekle 'Hayır' kampanyası yürütüyor. Bunlara da kapıları açık. Ama bizim bakanlarımıza ve milletvekillerine yaptıkları tavrı gördünüz. Ben şunu beklerim, vatanını, milletini, devletini, ay yıldızlı bayrağını seven her bir vatandaşımızdan, 16 Nisan'da Avrupa'ya güçlü bir cevap vermesini beklerim. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet yükselmeye, güçlenmeye devam edecektir, bundan emin olun. Sizin desteğiniz sürdüğü müddetçe asla ve asla ne onlara boyun eğeriz, ne de bildiğimiz doğrular dışında başka bir şey yaparız. Biz ülkemizin hayrına olmayan hiçbir işe girişmeyiz, milletimiz ne derse onu yaparız."

Emeklilere ev sahibi olmaları için destek

Lütfi Elvan, programı kapsamında Tüm İşçi Emeklileri Derneği Tarsus Şubesi'ni de ziyaret ederek, dernek üyesi emeklilerle bir araya geldi.

AK Parti hükümetlerinin her zaman emeklilerin yanında olduğunu ve ev sahibi olmak isteyen emeklilere her türlü desteği vereceklerini belirten Elvan, ilçede 361 bin metrekarelik alanın TOKİ'ye tahsis edildiğini kaydetti.

Elvan, konuşması sırasında gözyaşı döken 77 yaşındaki Meserret Öcal'ın yanına giderek, neden ağladığını sordu. "Şu yaşıma kadar geldim, bir evim olmadı" diyerek gözyaşı döken yaşlı kadına sarılarak elini öpen Elvan, destek sözü verdi.

Daha sonra Bakan Elvan, beraberinde Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can ile Atatürk Caddesi'ndeki Yarenlik Alanı'ndaki esnafı ve MHP Tarsus İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

İlçede gezisi sırasında sokaktaki vatandaşlarla da sohbet eden Elvan, daha sonra Tarsus Engelliler Lokali'nde, engelli derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.



Kaynak: AA