ISTANBUL

Savunma sanayisinde faaliyet gösteren 50'yi aşkın ülkeden yaklaşık 800 firmanın katılımıyla bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2017) imzalanan anlaşmalar dikkati çekmeye devam ediyor.

Havacılık ve savunma sanayisinde hem yerel hem küresel pek çok önemli projede yer alan Kale Grubu ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere ulusal savunma sanayisi kuruluşlarının belirlediği gereksinimleri karşılamak amacıyla araştırma geliştirme çalışmaları yapan TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin'in yanı sıra Kale Grubu adına Başkan Yardımcısı Osman Okyay'ın ve TÜBİTAK SAGE Müdürü Erdal Çakmak'ın katıldığı imza töreninde söz konusu protokolle sağlanacak stratejik ortaklık sayesinde mevcut mühimmatları akıllı bombalara dönüştüren güdüm kitlerinin yanı sıra kara ve hava platformlarında yüksek performanslı savunma sistemleri geliştirme konusunda ortak çalışmaların yürütüleceği belirtildi.

İmza töreninde, birbirlerinin yeteneklerinden yararlanmak için iş birliği yapan iki kuruluşun araştırma geliştirme, pilot üretim, ürün ve üretim hattı kalifikasyonu, yurt içi ve yurt dışı entegrasyon ve sertifikasyon faaliyetleriyle üretim, tanıtım ve pazarlama alanlarında ortak çalışmalar yapacakları ifade edildi.

Muhabir: Muhammed Ali Gürtaş

Kaynak: AA