ANKARA

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 15 Temmuz'un yıl dönümünde Çanakkale'de çok anlamlı bir projeye imza atıyor.

TSF'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "fikir annesi" olduğu ve TSF tarafından organize edilen şehit çocuklarıyla ailelerine yönelik satranç eğitim kampını da içeren "Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi" yarın başlayacak.

PTT sponsorluğunda düzenlenen projenin Çanakkale'deki ilk etabında, yaşları 7-17 arasında değişen yaklaşık 100 şehit çocuğuna satranç eğitimi verilecek. Şehit çocukları ile ailelerin de katılacağı projede, katılımcıların satranç bilgilerine göre 4 ayrı grup oluşturulacak. Satranç eğitimi almak isteyen veliler de eğitime katılabilecek. Proje kapsamında, satranç bilen grupların arasında düzenlenecek ve 6 tur üzerinden oynanacak turnuva sonunda dereceye giren ilk 8 sporcu ile en küçük kız ve erkek sporcuya hediye verilecek.

İlk etabı 18 Temmuz'da tamamlanacak projede tüm katılımcılara TSF tarafından katılım belgesi ile altın madalya takdim edilecek.

Çanakkale'de yaklaşık bir hafta sürecek eğitim kampı çerçevesinde satranç eğitimlerinin yanı sıra sosyal etkinlikler de düzenlenecek. Çanakkale Şehitliği ziyaret edilecek, şehit çocukları ve aileleriyle özel Çanakkale turu yapılacak.

Farklı şehirlerde, farklı grupların katılımıyla devam edecek proje ile binlerce şehit çocuğuna satranç öğretilmesi, aralarından satranç sporuna gönül verenlerin sporcu olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Çanakkale'de gerçekleştirilecek projeye özel önem verdiklerini kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülük ettiği Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi ile şehitlerimizin emaneti olan çocuklarımızın, gençlerimizin hayatlarında yeni bir sayfa açmayı hedefliyoruz. Satrancın gençlerimize büyük katkılar sağlayacağına ve aralarından ülkemizi başarıyla temsil edecek güçlü sporcular çıkabileceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ö.Buğra Ersavaş

Kaynak: AA