ERZİNCAN

Erzincan'da, şehirlerarası yollardaki trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerin bilinçlendirilmesi ve trafik duyarlılığının artırılmasını amaçlayan "Hayata 5 dakika mola" projesi kapsamında polislerce durdurulan sürücülere çay, kahve ikramında bulunuldu.

Refahiye-Erzincan karayolunda son günlerde trafik kazalarının artması üzerine Erzincan Emniyet Müdürlüğünce, "Hayata 5 dakika mola" projesi uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında Refahiye ilçesi girişindeki uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerine, ehliyet ruhsat kontrolleri sonrası trafik polislerince kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Bu süreçte mola vermeleri sağlanan sürücülere çay ve kahve ikramı yapılarak yola daha dinç devam etmeleri sağlandı.

Vali Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Yolların kralı olmaz kuralı olur' sözünü hatırlatarak 'Hayata 5 dakika mola' ismi ile adlandırdığımız projemizi burada uyguluyoruz." dedi.

"Güvenli seyahat sağlanıyor"

Kazalarla ilgili araştırma yapıldığını aktaran Arslantaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarımız kazaların sebebinin yol kusurundan değil de sürücü kusurundan olduğunu yaptıkları analizler sonucu ortaya çıkarınca, burada şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızın dinlenmelerini, biraz dikkatlerini toplamalarını sağlamak üzere bir uygulama başlatmaya karar verdik. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz araçların plakalarına bakarak seçme yapıp kenara alıyorlar. Tabiri caizse, 'Valiliğimizin ikramı olan kahveyi içmeden buradan sonrasına geçiş yok' diyorlar. Sürücülerin bir nebze dinlenmelerini sağlıyorlar. Sürücülerin dinçliklerini yeniden kazanmalarını, yolun bundan sonraki kısmında aileleri ile daha güvenli seyahat etmelerini sağlayacak bir uygulama yapılıyor. Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımızın da memnuniyeti had safhada. Sonuçlarını yaklaşık bir aylık uygulama neticesinde yapacağımız değerlendirme ile alacağımızı düşünüyoruz."

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Kaynak: AA