İSTANBUL

Kağıthane'de birlikte ferdin yaşamını kaybettiği, 1 ferdin yaralandığı kahvehane saldırısına ilişkin 2'si eş 9 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 8 Şubat'ta Sanayi Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde Hakan Öztürk'ün yaşamını kaybettiği, Erol Özdemir'in yaralandığı kıraathane saldırısıyla dayalı düzentileme başlattı.

Aynı geceleyin yaşanmış olan müzikhol, büfe, yurt ofisi ve birlikte lüp kurşunlanma vakaları da incelemeye alındı. Ekipler 2 maaş çalışmanın arkası sıra kıraathane saldırısının nedeninin müzikholde 6 şahsiyet ve 3 şahsiyet 2 kadro ortada yaşanmış olan silahlı dövüşten kaynaklandığını belirleme etti.

Müzikholde yaşanmış olan silahlı dövüşte 3 ferdin silahlarıyla 6 ferdin arabasını kurşunladığı, henüz sonraları bu 6 ferdin başka gruba ilgilendiren kahvehaneyi, yurt ofisini, büfeyi ve birlikte evi kurşunladığı belirlendi.

Bu kapsamda, Cinayet Büro Amirliği ekipleri İstanbul ve Tekirdağ'da 11 değişik adrese eş anlı ameliyat düzenledi. Operasyonda, kıraathane saldırısına ilişkin N.E, Ü.A, E.Ç, E.N, A.A, ve Ü.A ile müzikholde bu insanlara ilgilendiren ara bulucu kurşunladığı öne sürülen S.Y, M.Ş. ve S.Ş.Ö. gözaltına alındı.

Gözaltına tahsil edilen 2'si eş 9 ferdin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Muhabir: Mustafa Hatipoğlu


Kaynak: AA