GAZİANTEP-Zuhal Uzundere Kocalar

Gaziantep'te eşinin işkence ettikten sonra tüfekle vurması sonucu sol bacağı kesilen, ardından karnındaki 5 aylık bebeğini kaybeden Çağlar Aşık, iyileştikten sonra kendisi gibi şiddet gören kadınlara yardımcı olmayı amaçlıyor.

Eylülde meydana gelen olayın ardından annesi Döndü ve babası Kemal Sönmez'in yanında çocuklarıyla hayata yeniden bağlanan Aşık, kötü günlerini ve anılarını geride bırakarak, asansörü sayesinde artık rahatlıkla inip çıkabileceği yeni evine taşındı.

Aşık, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'nin talimatıyla kiralanan yeni evinde hayata artık umutla bakıyor.

Çağlar Aşık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşındıkları evde ailesi ve çocuklarıyla yeni bir hayata başladıklarını, kendisinden desteğini esirgemeyen Şahin'e teşekkür ettiğini söyledi.

Yeni evin kendilerine uğur getireceğine inandığını anlatan Aşık, "Taşınalı bir hafta oldu. Eski evimiz üçüncü kattaydı. Merdivenden inip çıkmam çok zor oluyordu. Burası asansörlü, benim için çok iyi oldu. Çocuklarım için de çok iyi oldu. Kızlarım, olayın gerçekleştiği o binanın merdivenlerinden kendi başlarına inip çıkmaktan korkuyordu. Burada inşallah o olayları unutacağız, birbirimize destek olacağız. Evi çok sevdiler, odaları da var burada. Evimden bir onların eşyalarını aldım zaten. Kalanını dağıttım." dedi.

Belediyenin kendisi için tayin ettiği avukatla sürekli görüştüklerini ancak mahkeme gününün henüz belli olmadığını dile getiren Aşık, kendisi ve ailesine bu kadar acıyı yaşatan o kişinin gözlerinin içine bakarak "bunu neden yaptığını" soracağı günü adeta iple çektiğini ifade etti.

Evliliğinin başından beri şiddet gördüğünü anlatan Aşık, şunları kaydetti:

"Ben hep korktum, çekindim. Hep geçer diye bekledim. Biraz cahilim sanırım. Ben geçer dedikçe, bekledikçe şiddet giderek fazlalaştı. Herhalde artık düşüncesi 'Ben ne yaparsam yapayım zaten oturuyor' oldu ki bu hale geldim. Buradan kadınlara sesleniyorum, bizim arkamızda devletimiz, milletimiz var, korkmayın. Huylu huyundan asla vazgeçmiyor. Ben hep 'değişir' dedikçe daha kötü oldu. Korkmayın, bize arka çıkacak o kadar çok kişi var ki. Bunu şimdi anladım, daha önce bilseydim bu kadar beklemezdim. Hiçbir şey geçmiyor, sadece geçen sizin ömrünüz oluyor."

Aşık, ayağı iyileşip protez takıldıktan sonra çalışmayı ve kendisi gibi şiddete uğrayan kadınlara yardımcı olabilmeyi istediğine dikkati çekti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve eşinin de ziyaretlerine gelerek kendisine destek olduğuna değinen Aşık, şöyle konuştu:

"Cahil olmayalım, arkamızda devlet büyüklerimiz var. Maalesef bunu yaşayarak gördüm. Şiddete uğrayan her kadına sesleniyorum, kesinlikle sessiz kalmayın. Keşke ben de bunu daha önceden bilseydim ama inşallah sayemde birçok kadın devlete gider de mağdur olmaz. Sayın Vali bana destek olacağını, her konuda bütün kadınların arkasında olduğunu söyledi. Bana protezimin yapıldığını, iki ay kadar sonra takılacağını söylediler. Hatta 'Valilikte çalışmak ister misin?' diye sordular. Sağ olsunlar. İnşallah iyileştikten sonra çalışmayı çok istiyorum. Kadınlar beni örnek alsın, yaptığım hataları yapmasın."

Kaynak: AA