ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na müteveccih laflarına avrat derneklerince tepki gösterildi.

Kadın Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu, meydana getirdiği açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, 'onur kırıcı' yerine nitelendirdi.

Siyasette naziklik kuralları olması icap ettiğini tabir fail Loğoğlu, 'Çocuklarımız bizim emanetimiz, onlara en güzel halde erbap çıkmamız gerekir. Onları kurtarmaya çalışalım derken de müşterek başkasına taşlama eylemek başta müşterek hanıma taşlama eylemek itibar kırıcı, bunların söylenmemesi lazım. Siyasette meydana getirilen işleri eleştirebiliriz fakat bu janr söylemler güzel değil. Bir tarafı tamirat ederken hanımları üzmeyelim, tek hanıma yapılmasını istemeyiz. O mahiyette söylüyorum.' dedi.

'O laflar meydana getirilen hadiseden aşırı hâlâ çirkin'

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay da 'Bu laflar orada meydana getirilen hadiseden aşırı hâlâ çirkin' diyerek, 'Hiçbir soruna hal üretmeyen müşterek fırka yerine bu ifadeleri harcama etmeleri müşterek idrak oluşturmaktır. Onur engelleyen eyitmek caba geniş kalır, bu lafları malikine reddetme eylemek gerekir.' ifadelerini kullandı.

'Bir insanoğlunun ağzına yakıştıramıyorum'

Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, siyasa dilinde banko dışlanması icap ettiğini vurgulayarak, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da zat umumi başkanına intizam özgülemek zorundadır.' halinde konuştu.

Muhabir: İlkay Güder, Duygu Yener

Kaynak: AA