Sakarya'da görülen toplu tecavüz davasında mağdur Ö.C.'nin avukatlığını yapan Harika Günay Karakaş tehdit edildi.

Önceki gece otobüse binen Karakaş, yolculardan biri tarafından sözlü saldırı ve tehditlere maruz kaldı. Polisi arayınca saldırgan indirildi ve otobüs yoluna devam etti. Ancak yarım saat sonra otobüs tekrar durduruldu ve söz konusu şahıs tekrar otobüse binerek Karakaş'a tehditlerine devam etti.
Karakaş'ın tekrar polisi aradığını gören şoför ve muavin saldırganı Gebze'de otobüsten indirdi.
Karakaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Terminali'ne gelen polisin kendisine şikayetçi değil, şüpheliymiş gibi davrandığını söyledi.
"Polis bana 'Sen herhalde öğrenciyken polisten çok dayak yemişsin', 'Travesti misin nesin' gibi şeyler söyledi ve iki kolumdan tutup sarsarak polis arabasına bindirmeye çalıştı.
"Avukat Hakları Merkezini aradım ve avukat arkadaşlar olay yerine geldi. Orada bir tutanak tutuldu. Polisin tavrı çok kötüydü. Biz avukat olduğumuz halde başımıza bunlar geliyor, haklarını bilmeyen insanların başlarına neler geliyor kim bilir?"
Hem tacizci hem polislerden şikayetçi
Karakaş söz konusu kişinin tacizini bugün de sürdürdüğünü söyledi.
"Bugün bilmediğim bir numaradan çağrı geldi. Açtığımda dün geceki kişi 'Benim adım (..). Sana gününü göstereceğim. Bana hiçbir şey yapamazsın. Beni Adapazarı'nda herkes tanır, polisi de, savcısı da' diye beni tehdit etmeye devam etti.
"Dün gece tacizine uğradığım ve polise şikayet ettiğim benim açık ismimi ve telefonumu biliyorsa bu polisin hatasıdır".
Tacizciyi savcılığa şikayet eden Karakaş, polisler hakkında da suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. (ÇT)


Bianet