İSTANBUL

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, KADEM 2. Olağan Genel Kurulu'nda meydana getirdiği konuşmada, KADEM'in kadın konusundaki ezberlere kendini mahkum etmediğini belirterek, 'Kadın meselesini geçmiş insancasına birlikte iş adına konumlandırdı ve kadim öğretinin unuttuğumuz ilkesini topluma baştan hatırlattı.' dedi.

Erdoğan, 2013'te birlikte topluluk ihdas kılmak düşüncesince yola çıktıklarında birlikte hapaz insanoğlu ve iyi hayallerden ibaret olduklarını anlatım ederek, zaman 3 yıla birçok işler sığdıran birlikte realite olduklarını söyledi.

'KADEM dair sakıt mesuliyeti adına getirdi'

'KADEM elden birlikte düşün ve nazariye üreten birlikte topluluk olmadı' diyen Sümeyye Erdoğan, 'Aynı sürede uygulama yaşamın problemlerine da eğildi. Hayata, kişiye dokundu. İç acıtan hastalıkların yakıcılığı karşısında elini çekmedi dair sakıt mesuliyeti adına getirdi' biçiminde konuştu.

Sümeyye Erdoğan, 'Yürüdüğümüz yolda birlikte enstantane fotoğraf birlikte umutsuzluğa, tereddütte ve gevşekliğe toprak olmamalı. Zira tamamı bu global kuvvet odakları sonuç 10 yılda güçlenen Türkiye'nin ilerlemesini baltalama geçirmek kabilinden pusuda bekliyorlar. Biz buna katiyen müsaade vermemeliyiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bu mücadelede STK'ların Türkiye'nin demokratikleşmesine desteğini çoğaltması icap ettiğini dile getirerek, Türkiye'nin erinç karşıya kalmış olduğu değme dava düşüncesince verilebilecek katkının en yukarı ölçüde sunulmasının iri ehemmiyet taşıdığını kaydetti.

Muhabir: Semra Orkan

Kaynak: AA