BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Birleşmiş Milletler'de (BM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü zımnında planlı etkinlikte 'İnovasyonda Kadın' projesini sundu.

New York'ta rastgele sene BM Genel Merkezi'nde meydana gelen Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) oturumları bitmeme ediyor.

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Thai Kültür Merkezi'nde planlı BM Kadının Statüsü Komisyonu 60'ıncı Oturumu taraf etkinliğinde, 2015'te TÜBİTAK MARTEK teşrikimesai ile kolektif gerçekleştirdikleri 'İnovasyonda Kadın' projesinin sunumunu yaptı.

360 TV'den İlkin Ündeş Kavukçu'nun da endamsız birlikte musahabe icra ettiği toplantıda, plan finalistlerinden Servet Akçaalan da zat plan deneyimlerini katılımcılara aktardı.

'İnovasyonda Kadın' projesi, hanımefendilerin girişimcilik yeteneklerinin artırılması ve kalifiye istihdam tekvin potansiyeli efdal teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacını taşıyor.

Toplantının arkası sıra AA muhabirine BM temasları için değerlendirmede mevcut KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, 'Bu sene biliyorsunuz ki BM'nin teması da kadının ekonomiye müdahale olması ve güçlendirilmesiydi. Bizim projemiz de hakeza birlikte projeydi. Girişimci edinmek talip hanımefendilerin teknolojide, sanayide ve bilimde ortaya koyacakları doğurucu fikirleriyle iş dünyasına müdahale olmalarıydı' dedi.

Muhabir: Selçuk Acar

Kaynak: AA