Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Adana'ya yerleşen Suriyeli sığınmacı İbrahim Ahmed kendisi gibi sığınmacı olan akrabalarını ziyaret etmek için Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne geldi. İddiaya göre dini içerikli konuşma yapan İbrahim Ahmet 13 Ocak'ta akrabalarının evine giderken yolda 4 kişi tarafından kaçırıldı.

Gözleri bağlanan Suriyeli sığınmacı Suriye sınırında bulunan Oylum köyünde Suruç Belediyesi'nin Suriyeliler için kurduğu çadırlara götürüldü. Sorgulanan İbrahim Ahmed'e burada işkence yapıldı. Mahallelilerin durumu bildirmesi üzerine Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler düzenlediği bir operasyonla Ahmed'i kurtardı.

Olayla ilgili olarak Jandarma tarafından K.A.O, K.Ş, M.B,A.A, ile N.M gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 4 kişi Kobani'ye gönderilirken DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla kaçırılan İbrahim Ahmed'in ifadesinde kendisini kaçırıp sorgulayanların farklı kişiler olduğunu söylediği öğrenildi.

Kaynak: HABER7.COM