Sürekli mevzi kaybeden PKK'lılar, arkalarında bıraktıkları evlerin girişine ve duvar içine gizledikleri patlayıcılar ele geçirilerek tek tek imha ediliyor.

Kent merkezinde 14 Mart günü uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında güvenlik güçleri tarafından başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu' devam ediyor. PKK'lıların roket, el yapımı patlayıcı ve keskin nişancı saldırılarına anında karşılık veren güvenlik güçleri, PKK'lıların sıkıştıkları alanlardan zaman zaman kaçma girişimlerinde bulunduklarını, ancak mahalle etrafını saran zırhlı araçlardan yapılan top atışı nedeniyle mahalle içlerine geri kaçtıkları belirtiliyor.

Gece Bahçelievler ile Gazipaşa Mahallesi'nde yoğunlaşan top atışları ve çatışmalar gece boyunca devam etti. Çatışmalar sonrası mahallelerden dumanlar yükselirken can kaybı konusunda bilgi alınmadı.

Sabaha saatlerinde Bahçelievler ve Cumhuriyet Mahallesi'nde tespit edilen bir grup PKK'lının etkisiz hale getirilmesi için Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanlığı'nda konuşlu bulunan tanklardan mahalleye top atışları yapıldı. Yapılan top atışları sonrası yer değiştirmek zorunda kalan PKK'lılara, zırhlı araçlardan ateş açıldı. Çatışmalar yer yer devam ediyor.

Şırnak merkez ve Gazipaşa Mahallesi'nde yapılan çalışmalar sonucunda, yer değiştirip kaçmak zorunda kalan PKK'lılar, tuzakladıkları el yapımı patlayıcılar bir bir imha ediliyor. Son olarak bugün düzenlenen operasyon kapsamında PKK'lıların boşalttığı bir evde, güvenlik güçlerinin ilerleyişini durdurmak için bir evin girişine ve duvar altını kazarak tuzakladıkları, ateşleme kablosunun da su hortumunun içerisine gizledikleri, şiddetini artırmak için de küçük ebatlı patlayıcılar, çiviler ve el bombaları ile güçlendirilmiş el yapımı bir patlayıcı ele geçirildi. El yapımı patlayıcı güvenlik güçleri tarafından kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

Kaynak: DHA