İZMİR

İzmir'e saldırı amaçlı geldiği belirtilen, terör örgütü PKK üyesi Mehmet Demir ile birlikte, 440 gram A4 tipi bomba malzemesini gömmeye çalışırken yakalanan Ömer Dündar ve dayısı Ahmet Dündar'ın kaçak sigara ticaretiyle örgüte gelir sağladıkları iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı ve eylem için kuzey Irak'tan İzmir'e geldiği belirlenen Mehmet Demir (23) ile birlikte Karabağlar ilçesi Limontepe Semti'ndeki ormanlık alanda 440 gram A4 tipi bomba malzemesini gömmeye çalışırken yakalanan Ömer Dündar ve dayısı Ahmet Dündar'ın (36) kaçak sigara ticareti yaptıkları ortaya çıktı.

Ahmet Dündar'ın yurda yasa dışı yollardan soktuğu sigaraları, İzmir'deki yeğeni Ömer Dündar'a gönderdiği, sigaraların buradan da piyasaya sürüldüğü iddia edildi. Zanlıların kaçak sigaraların sevkiyatı sırasında da PKK'lı teröristlerden yardım aldığı, kazancın bir bölümünü de örgüte gelir olarak aktardığı ileri sürüldü.

Operasyon

İzmir'de terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği bilgisi üzerine çalışma başlatan polis, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve eylem için kuzey Irak'tan İzmir'e geldiği belirlenen Mehmet Demir (23), kendisini kentte karşılayarak yardım eden terör örgütü üyeleri Ahmet Dündar (36) ile yeğeni Ömer Dündar'ı takibe alarak bağlantılı oldukları kişileri tespit etmişti.

Terör örgütü üyelerinin, eylemde kullanılması hedefiyle başka bir örgüt üyesi tarafından kente getirilen patlayıcıyı teslim alarak Limontepe'de ormanlık alana saklamak istediklerinin belirlenmesi üzerine operasyon başlatılmış, ilk etapta Ömer Dündar 440 gram A4 tipi bomba malzemesini gömmeye çalışırken, orman içine kaçan Mehmet Demir ile Ahmet Dündar ise bölgenin çember altına alınarak hava destekli arama başlatılması sonrası yakalanmıştı.

Polis, terör örgütü üyelerinin bağlantılı oldukları kişilerin evlerine de eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, bir kaleşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile Glock marka bir tabancayla buna ait 18 mermi ele geçirmişti.

Eylem için İzmir'e gelerek kentteki örgüt bağlantılı Ahmet Dündar ve yeğeni Ömer Dündar ile iletişim kuran Iğdır nüfusuna kayıtlı Mehmet Demir'in, 2014 yılında Sütçü İmam Üniversitesinde öğrencisiyken örgüt üyelerince kandırılarak dağ kadrosuna dahil edildiği, başta bombalı eylem olmak üzere bazı konularda özel eğitimden geçirildiği belirlenmişti.

Demir'in beraberindekilerle, İzmir'deki bağlantıları aracılığıyla başta AK Parti binaları olmak üzere, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde keşif yaptıkları tespit edilmişti.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Kaynak: AA