ANKARA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yayın yapan K24 TV heyeti, Anadolu Ajansına ziyaret gerçekleştirdi.

Erbil'de yayın yapan K24 TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Waisy, Türkiye Koordinatörü Mustafa Bayram ve Ankara Temsilcisi Osman Akan'dan oluşan heyet, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Tokat ve AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ile görüştü.

K24 TV ile ilgili bilgi veren Genel Yayın Yönetmeni Waisy, objektif bir yaklaşımla yayın yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Kanalın Türkiye Koordinatörü Bayram da "Kürt bölgesinin, Türkiye'den ayrı bir yere varamayacağını bildiklerini" anlattı. Bayram, "Bir Kürt olarak yönümüz İran'da, Bağdat'ta, Suriye'de değil, Türkiye'dedir, bunu söylüyorum. Bunu açıkça söylüyoruz." diye konuştu.

"PKK Kürtler dışında herkese taşeronluk yapıyor"

PKK'nın Kürtler dışında herkese taşeronluk yaptığının altını çizen Bayram, terör örgütünden en çok zararı da Kürtlerin gördüğünü söyledi. Bayram, bunun medyada daha çok anlatılması gerektiğini vurguladı.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu da DEAŞ ve PKK'nın Türkiye ile IKBY'nin ortak düşmanları olduğunu ifade ederek, terör örgütleri arasında ayrım yapmamak gerektiğine dikkati çekti.

Görüşmede, AA'nın tanıtım filmi konuk heyete gösterildi. Mutanoğlu, sunum eşliğinde heyete AA hakkında bilgi verdi.

Heyete, AA tarafından bir vazo, 2016 Almanak'ı ile İstanbul Photo Awards fotoğraf albümü hediye edildi.

Muhabir: Ecenur Çolak

Kaynak: AA