Yemekte herkes kendi hesabını ödedi. Biden kendi ve torununu için 308 lira öderken, damadı da 163 lira ödedi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, önceki akşam üzeri 21.30 sıralarında kaldığı Otel’den çıkarak, Ulus'ta bulunan restoranda yemek yedi.

TORUNUYLA GELDİ

Torunu ve damadıyla birlikte restorana gelen Biden, taze spagetti, pomodoro sos, çeri domates, sarmısak, fesleğen yaprakları ve parmesan, tatlı olarak da çikolatalı sufle vanilyalı dondurma, çikolata yaprağı ve guanaja çikolata sosu tercih etti. Torunu için Japon şef Hiroki Takemura, ‘ton balığı ve avokado tartar, mersin siyah havyar ve vasabili soya sos ile hazırlanan bir yemek servis etti.

BIDEN'A TABAK HEDİYE EDİLDİ

Biden’a eşlik eden damadı Howard Krein ise ızgara deniz levreği, miso sos ve balzamik ile hazırlanan yemeği tercih etti. Torunu da tatlı olarak glutensiz limonlu tart limon mousse, limon ve hindistan cevizli sorbe ve limonlu kremalı tatlı yedi.

Biden’a özel olarak üretilen ve Burhan Doğançay’in eserlerinden 1978’de yaptığı Truva Atı eseri bezeli tabak hediye edildi. Biden, restoranttan ayrılmadan hatıra defterine şu notu düştü: “Biden ailesi adına teşekkür ederim. Bu manzaradan daha iyi olan tek şey yemek ve muhteşem konukseverlikti.”

Kaynak: HABER7.COM