Cemaat'in Gazetesi Zaman'ın geçen hafta "Zaman Kardeşlik Zamanı" reklamı bilboardlarda yer aldı. Bu hafta başından itibaren de bilboardlarda aynı renk zeminin üzerine yazılmış "Zaman Eriyor" reklamı dikkat çekti.Reklamı veren ise Jet Fadıl'ın sahibi olduğu Caprice Gold.

Cemaat ile AKP arasındaki kavga devam ederken bir hamle de Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz'den geldi. Fadıl Akgündüz, sahibi olduğu 7 yıldızlı olduğu iddia edilerek açılan oteli Caprice Gold için hem gazetelerde hem de bilboardlarda "Zaman eriyor" sloganıyla verdiği reklam, "cemaate açıkça bir mesaj" olarak yorumlandı.

Fadıl Akgündüz Kimdir?

1998 yılında kurulan JetPA adında, otomobil pazarlama hizmeti veren bir şirkete sahipti. Müteahhitliğe girişmesiyle işlerini kısa zamanda büyüttü. Memleketi Siirt'te yüzde 100 yerli ve Türk malı otomobil üretecek bir otomobil fabrikasını inşa etme projesiyle ses getirdi. 'İmza' adını verdiği modelin tanıtım gecesi televizyonlardan canlı yayınlandı.

TAYYİP ERDOĞAN ONUN "KOLTUĞUNA" OTURDU

Ancak İmza hiç üretilmedi ve gurbetçilerden kâr payı ortaklığıyla para toplayan Akgündüz, dönemin politik karışıklığının da etkisiyle iflas etti ve paraları geri ödeyemedi. Geride kaba inşaatı bitmemiş bir fabrika bırakan Akgündüz, 2003'te yargılanmaya başlandı. Müebbet hapis cezası istenen Akgündüz, 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 150 bin TL kefaletle serbest kaldı. 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Akgündüz, hakkında tutuklama kararı çıkınca yurtdışına kaçtı. 2002’de bağımsız milletvekili seçildiği Siirt'e gelince tutuklandı ancak daha sonra yeniden serbest kaldı. Boşalan koltuğu için yapılan seçimden sonra başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan seçildi.

OTELİNE HAREM SELAMLIK PLAJ KURDU

Aydın'ın Didim ilçesinde, Jet-Pa Holding'e bağlı Caprice Otel'in haremlik selamlık tesettür plajı, mahkeme kararı ile kaldırıldı.

Fadıl Akgündüz'ün sahibi olduğu Jet-Pa Holding, 4 yıl önce Caprice Otel'i satın alarak yeniden düzenledi. Bu sırada otelin hemen önündeki plaja tesettürlü bayanların denize girebileceği şekilde çevresi çitlerle çevrili bir plaj inşa edildi. Ancak bu olay şikayet konusu oldu. Şikayetleri değerlendirmeye alan Didim Kaymakamlığı, Kıyı Kanunu'na muhalefet gerekçesi ile dava açtı. Dava sonunda tesettür plajının kaldırılmasına karar verildi.

Bunun üzerine dün Caprice Otel'e giden Belediye Fen İşleri ekipleri, çevredeki çitleri kaldırmak istedi. Otel yönetimi denize 150 metre giren 2 bin metrekarelik plajdaki çitleri kendi işçilerine söktürdü.

Jet Fadıl zamanaşımı ile kurtuldu bir de üzerine 150 bin YTL aldı

Dolandırıcılık ve yolsuzluk iddialarıyla yargılanan Jet-Pa Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz’e de zamanaşımı piyangosu çıktı. Almanya’da Türk vatandaşlarını dolandırdığı gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapse mahkûm edilen Akgündüz hakkındaki suçlamalar 7.5 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için ortadan kalktı. Mahkeme ödediği 150 bin YTL kefaletin Akgündüz’e iadesine karar verdi.

 

Şirketi kendine borçlandırıp ’ekonomik cihat yaptık’ dedi

MAHKEME’nin 3 uzmana hazırlattığı bilirkişi raporunda, Jet-Pa’da tek imza yetkisine sahip Fadıl Akgündüz’ün, vatandaştan topladığı paraları şirkete aktarıp, daha sonra şirketi, kendisi ve ortağı Sacit Duran’a borçlu gösterdiği ortaya çıkmıştı. Fadıl Akgündüz, 1999-2000 yılları arasında kár payı ortağı olan gurbetçi vatandaşlarımıza gönderdiği mektuplarda şunları yazmıştı: "Hz. Muhammed’in ’insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisi şerifi kılavuzumuzdur. Hz. Muhammed’in gösterdiği yolda bir ekonomik cihat yaptık. Türkiye’de bize karşı cephe oluşturmak için aralarında basın organlarının da bulunduğu geniş bir çevrenin haksız saldırılarına uğradık. Tüm dünya bizi duyacak, bizi dinleyecek. Dünyada bir devir kapatıp bir devir açtığı gün, ’Dini ve dili ne olursa olsun, herkesin mal ve can güvenliği ve bütün kişilik hakları bizim güvencemiz altındadır’ diyen ve dünyaya barış içinde yaşama dersi veren Fatih Sultan Mehmed’in sesi. 1453’te O’nun sesi ve tam 5.5 asır sonra 2003’te onun torunlarının sesi. Bizim sesimiz..."


Cumhuriyet