Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz, 'Caprice Gold' ve Maldivler'de projelerinde devre mülk satışı yaptığı vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçu kapsamında iddianame hazırladı.

Savcılık, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen suçun 349 kez işlendiğini belirterek, Akgündüz’ün 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapsi cezası ile cezalandırılmasını istedi. Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer aldı.

Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı, buna rağmen projelerin bitirilmeyerek vatandaşların mağdur edildiği anlatıldı. Bayrampaşa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler'deki projenin satışa çıkarıldığı, bu şekilde nakit akışının sağlandığı, şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu vurgulandı.

TANJU ÇOLAK’A TAKİPSİZLİK
İddianamede, iki projeye de “tamamlanması mümkün olmayan projeler” diye adlandıran savcılık, yüzlerce müşterinin mağdur edilerek paralarının geri verilmediğine dikkat çekti. Öte yanda soruşturmanın şüphelilerinden eski futbolcu Tanju Çolak hakkında dolandırıcılık suçundan takipsizlik kararı verildi.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı onaylanan iddianame, gönderildiği İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne tarafından kabul edildi. Akgündüz ile diğer sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

GEÇTİĞİMİZ AY TUTUKLANDI
Hakkında devre mülk yolsuzluğu iddialarıyla başlatılan soruşturmada ifade veren Fadıl Akgündüz 21 Aralık 2015 tarihinde tutuklanmıştı. Mahkeme kararında, “Müşteki beyanları ve sayısı, dosyada esasa etkili tüm bilgi ve beyanlar dikkate alınarak şüphelinin kaçma ve kaçacağı olgusunu oluşturan somut olguların varlığı dikkate alınarak adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçeleri ile tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığından tutuklanmasına karar verilmiştir” denilmişti. 

Kaynak: HABER7.COM