NEVŞEHİR-Behçet Alkan

Japon Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) Başkanı Tadashi Shimura, bu yıl Kapadokya bölgesini ziyarete gelen Japon turist sayısının iki katına çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının organizasyonuyla geçen hafta Türkiye'ye gelen JATA Başkanı Shimura ve beraberindeki Japon seyahat acentelerinin üst düzey temsilcileri, İstanbul'da düzenlenen programa katıldı.

Shimura ve beraberindeki turizmciler, İstanbul'daki temasların ardından Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile Kapadokya bölgesine geldi.

Bölgede peri bacalarının yoğun bulunduğu yerler, kayadan oyma tarihi manastırlar ve mağara otelleri ziyaret eden heyet, Ürgüp ilçesi ile Uçhisar ve Göreme beldelerindeki tarihi ve turistik merkezler hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Shimura, AA muhabirine yaptığı açıklamada, , geçen yıl bölgeyi yaklaşık 50 bin Japon turistin ziyaret ettiğini, bu yıl bu sayının 100 bine ulaşması için planlama yaptıklarını dile getirdi.

Japonlar'ın Türkleri, Türkler'in de Japonları sevdiğini ifade eden Shimura, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dostluklarımız devam ediyor, başarılı şekilde de devam edecek. Ülkemizdeki birçok televizyon kanalında sürekli Türkiye'nin tanıtımları yapılıyor. UNESCO Dünya Kültür Varlıkları Miras Listesinde yer alan Kapadokya bölgesi, başka hiçbir yerde benzerinin bile olmadığı, eşsiz bir güzellik. Japonya'ya döndüğümde, çevremdekilere bu doğal güzellikleri anlatacağım. Kapadokya, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir doğa harikası. Halkımız arasında sıcak hava balonlarıyla Kapadokya'yı havadan izleme konusu çok popüler. 2018'de geçen yıla oranla bölgeye gelen turist sayısı, yaklaşık iki kat artacaktır. Türkiye ve Kapadokya'yı halkımızdan çok daha fazla kişinin gelip görmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu yıl bölgeye 100 bin Japon turisti getirmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: AA