Haber Merkezi - İzmir'de bazı sivil toplum örgütleri yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Bayramı kapsamında, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir Şubesince düzenlenen etkinlik kapsamında İşçi Partisi, sendikalar ve bazı derneklerin katılımıyla Gündoğdu Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenlendi. Slogan atarak Konak Meydanı'na kadar yürüyen grup, Hasan Tahsin Anıtı'nın önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

İzmir’de halk yürüyüşü saat 19.00'da

İstanbul’un dışında birçok kentte de yürüyüşler düzenlenecek.CHP İzmir Merkez Yönetim Kurulu, tüm il ve ilçelere gönderdiği kararda Cumhuriyet Bayramı’nda halk yürüyüşü gerçekleştirilmesini istedi. İzmir’deki en büyük yürüyüşün saat 19.00’da Konak İskelesi’nden başlayacağı bildirildi. Yürüyüş Alsancak İskelesi’nde son bulacak.

Bergama'da öğrenciler ve yurttaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaydı

İzmir'in Bergama ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP ilçe örgütünce anma programı düzenlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'le çok sayıda öğrenci ve yurttaşın katılımıyla düzenlenen kutlamada, Bergama Endüstri Meslek Lisesi'nin önünde toplanan grup ''Sevdamız Cumhuriyet'' yazılı pankart, Atatürk portresi, büyük boy Türk bayraklarıyla slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda marşlar söyleyen grup, daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler, bu milletin her zaman bir ve beraber olduğunu ifade ederek, ''Bu millet, cumhuriyet sevdasını genelgelerle ortadan kaldırılamayacak kadar güçlüdür. Cumhuriyet halkın eseridir, halkın iktidarıdır. Talimatla kurulmamıştır. Tam tersi iş birlikçi talimatları reddeden devrimci ruhla kurulmuş, o nedenle de talimatla unutturulamaz, sindirilemez'' diye konuştu.

 

İstanbul

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cumhuriyetin 88. yılı programı çerçevesinde düzenlenmesi planlanan resmigeçit törenleri ile akşam verilecek resepsiyonun Van’daki deprem nedeniyle iptal edildiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi havai fişek gösterisini de iptal etmişti.

Kadıköy'de yürüyüş 19.00'da başlıyor

Kadıköy Belediyesi kutlamaları iptal etmek yerine yaşamını yitirenlerin anılacağı bir yürüyüş düzenlemeyi tercih etti. Her yıl geleneksel hale gelen yürüyüşe bayraklar, Atatürk posterleri ve kırmızı giysileriyle katılan Kadıköylüler bu yıl siyahlara bürünecek. 19.00’da Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirilecek “Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü”nde şehit askerlerin resimleri ve Atatürk posterleri taşınacak. Bağdat Caddesi Suadiye ışıklarda buluşacak cumhuriyet sevdalıları, Göztepe’ye kadar yürüdükten sonra Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün tekrarlatacağı Cumhuriyet Andı’nın hep bir ağızdan okuyacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş ve fener alayı da bugün saat 18.30’da başlayacak. Ortaköy Dereboyu Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş Barboros Meydanı’nda sona erecek.

Şişlililer 19.30'da yürüyecek

Şişli Belediyesi de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Valikonağı Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesinin kesişme noktasında Cumhuriyet’in epik hikâyesini anlatan bir video mapping şöleni düzenleyecek. Saat 19.30-22.30 arasında her 20 dk da bir, 4 dakikalık seanslar halinde Cumhuriyetin hikâyesi anlatılacak. CHP Bayrampaşa ilçe yönetimi de bugün 17.00’de Yıldırım Mahallesi’ndeki Şehit Kâmil Balkan İlköğretim Okulu önünden Bayrampaşa CHP ilçe binasına 350 metrelik Türk bayrağı açarak yürüyüş yapacak.

Kuryeler Edirnekapı şehitliğindeydi

Kuryeler Derneği, Anadolu Yıldızları ve İstanbul Yıldızları üyelerinden oluşan bir grup motosikletli kurye, Cumhuriyet'in 88. yıl dönümü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret etti.

Merter İSPARK'tan hareket eden motosikletli kuryeler, Karaköy-Dolmabahçe istikametinden Kadıköy'e geçti. Burada ''Salı Pazarı'' olarak bilinen yerde miting düzenleyen grup, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'ne hareket etti.

Bir kuryenin, motosikletinin üzerine temsili olarak yerleştirdiği tabut dikkati çekti.

Motosikletli kuryeler, Türk bayraklarıyla, konvoy halinde geldikleri şehitlikte dua etti.

Kuryeler Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Kaçmaoğlu, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 88. yıl dönümü dolayısıyla düzenledikleri mitingin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde şehitleri anarak, dualar ettiklerini söyledi.

cumhuriyet