CHP Genel Başkan Yardımcıları, İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının havalimanında karşıladığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye binası önünde destek için toplanan yaklaşık 5 bin kişiye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Mayıs 2011'de belediyeye yapılan operasyonun 6 ay 22 gündür sürdüğünü belirterek, "Metanetle adaletin tesis edilmesini adaletin işlemesini izledik ve sustuk. Kurban Bayramı bayramlaşmasında ve Urla'daki konuşmamda kamuoyunun dikkatini çektim. Artık bu iş yasayı uygulamayı geçti. Bu iş tacize geldi. Ben 7.5 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bornova'da da 43 senedir yaşıyorum. Beni tanıyan bir Allahın kulu kalkıp da 'Bu adam yolsuzluk yapar, bu adam ihaleye fesat karıştırır, bu adam rüşvet alır, başkasına, yandaşına menfaat sağlar' diye düşünmedi. 'Dürüst, çalışkan onurlu başkan' dendi. Bu sıfatları ben kendime yüklemedim. 3.5 milyon İzmirli hemşehrimiz yükledi" dedi.

"AMAÇLARI POLİTİK"

Aziz Kocaoğlu, son bir yılda yaşananların yerel yönetimleri CHP'nin elinden almak için yapıldığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Şimdi diyorlar ki; Biz İzmir'de yerel yönetimi alacağız. Yerel yönetimi almak için 'Kocaoğlu dürüst değildir, Kocaoğlu çalışkan değildir' imajını yaymaya çalışıyorlar. Bu propaganda 2009 seçimlerinde başladı. Bizi hep kavgaya çekmeye çalıştılar. Amaçları tamamen politikti. Şerefimizle, haysiyetimizle onurumuzla, sadece ve sadece İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye çalıştık" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, kendilerine oyun kuranların iyi başkan istemediklerini belirterek, buna çeşitli örnekler verdi. Bu anlayışa göre, bir kentte bir başkan eğer 90 dakikada tek biletle dar gelirli vatandaşı gezdiriyor, işine, aşına, alışverişine götürüyorsa iyi belediye başkan olmadığını belirten Kocaoğlu, "'Siz 80 kilometre Aliağa-Menderes raylı sistemini kendi öz kaynaklarınızla 600 milyon lira harcayıp çalıştırıyorsanız, siz iyi başkan değilsiniz. Siz proje yapmak için 600 milyon liralık kamulaştırma yapıyorsanız, siz iyi bakan değilsiniz. Devlete hazineye olan borcunu, 'ben namuslu insanım, namuslu tacirim, namuslu esnafım' deyip kuruşuna kadar öderseniz, siz iyi insan değilsiniz. Siz emekten, işçiden, insandan yana düşünüp, yaşayıp, 'Taşeronlaşma Büyükşehir Belediyesi'nde kalkacak' diyorsanız iyi bir başkan değilsiniz. Belediyecilikte de yaptığınız işlerde de insana bakışınızda da sizde problem var kardeşim. Siz kötü örnek oluyorsunuz. Biz kötü örnek istemiyoruz' diyorlar. 'Biz taşeronlaşmayı, emekçiyi istediğimiz gibi sömürmek istiyoruz' diyorlar. 'Biz çalışkan dürüst onurlu simge örnek olmuş belediye başkanı istemiyoruz' diyorlar. Devamlı 'İzmir'in önünü tıkıyor' diye propaganda yapıyorlar" dedi.

"BU KEZ PARİS'TE VURDULAR"

2 Mayıs'ta Paris'e EXPO için gitmesi gerektiğini, ancak operasyon nedeniyle arkadaşlarını yalnız bırakmamak için gitmediğini ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Hemen propaganda başladı. Başkan gitmeliydi, EXPO İzmir için önemliydi diye. Birinciye giderken operasyonla karşılaştık. İkinciye dün sabah (pazartesi) bindim, 60 kişilik bir heyetle, Paris'e gittim. Akşam İzmir heyeti olarak resepsiyon verdik. Yarın da sunumumuzu yapıp gelecektik. Ancak bu kez Paris'te vurdular. İzmir'i bu kenti kalkındırmak için oraya görevimi yapmak için gittim. İlk uçakla geri dönmek zorunda kaldım. Bir hesap var, ama bu hesabı oyunu kurandan başka bilen yok. Oyunu kim kuruyorsa kimler kuruyorsa bu hesabı onlar biliyor. Ben aynı inançla aynı inatla aynı istekle aynı şevkle geceli gündüzlü çalışacağım. İnsanlık tarihinde tüm insanların, devletlerin, milletlerin, kentlerin, ailelerin sıkıntılı dönemleri vardır. Türkiye'de bugün sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Aydınlık gelecek, hep bilimden hep akıldan hep ileriye götüren yönde akıp gitmiştir. Kısa dönemli duraklamalar sadece ve sadece bizleri güçlendirir. Bu inançla bu bilinçle çalışıp üreteceğiz."

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI ADALETE ÇAĞIRIYORUM"

Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Kursağımızdan haram lokma geçmedi. Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz. Bu konuya hem hükümetin hem de devletin el atmasını istiyoruz. Alnımız açık, yüzümüz pak. Adalet istiyoruz. Buradan Sayın Başbakanı ve Sayın Cumhurbaşkanını adalete çağırıyorum. Ne 2 Mayıs'tan beri tutuklu olan arkadaşlarımızın ne bugün ifadesi alınmak için götürülen arkadaşlarımızın hiçbirinde zerre kadar hile hurda, rüşvet, iltimas yoktur. Bu oyundur. Bu oyun er ya da geç bu oyunları kuranların, yapanların başında hal olacaktır. Bizler bu insanlık dışı, adalet dışı uygulamayı yapanlar hem tanrı huzurunda hem millet huzurunda hem adalet huzurunda hesap vereceklerdir. Adalet herkese lazımdır. Bugün bana lazım, yarın bunu bana yapanlara lazım olacaktır. Hepinize teşekkür ederim, bana sahip çıktınız. Yılgınlığa, küskünlüğe, moral bozukluğuna gerek yok. 2009 yılında olduğu gibi işimiz İzmir gücümüz İzmir."

GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Başkan Aziz Kocaoğlu, Konak'taki konuşmasının ardından bazı belediye başkanlarıyla gözaltındaki zanlıların tutulduğu Yeşilyurt'taki emniyet binasına gitti. Başkan Kocaoğlu, burada bekleyen zanlıların yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Emniyet binasına girip gözaltındakilerle görüşmek isteyen Kocaoğlu'na, polis tarafından izin verilmedi. Bir süre zanlıların yakınlarıyla görüşen Kocaoğlu, "Ekşi erik yemedikki, midemiz ağrısın. Aralarında 40 yıldır görev yapan arkadaşlarım var. Çıkacaklar" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, daha sonra makam aracıyla emniyetten ayrıldı.

AKP İZMİR'DEN ELİNİ ÇEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması öncesi ve sırasında belediye binası önüne toplanan kalabalık sık sık 'İzmir Azizdir, Aziz kalacak', 'Hükümet istifa', 'İnadına CHP, inadına sol' sloganları attı. Açılan dövizler arasında 'Yeter artık', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'AKP İzmir'den elini çek', 'İzmir uyuma Başkanına sahip çık', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

HAKARETİ KOCAOĞLU SUSTURDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması sırasında "Diyorlar ki Biz İzmir'de yerel yönetimi alacağız" sözü üzerine kalabalıktan 'N.h alırsınız' cevabı yükseldi. Bir ara topluluk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde slogan atınca, Başkan Kocaoğlu tarafından susturuldu. Kocaoğlu'nun, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı adaleti çağırdığı sözlerinden sonra hep bir ağızdan 'Yuh' sesleri yükseldi. Kocaoğlu, bu kez de 'Lütfen arkadaşlar' uyarısıyla kalabalığı yatıştırdı.

muhalif