İZMİR

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'in ailesini evinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında dikkati ve kahramanlığıyla faciayı önleyen ve teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Fethi Sekin'i memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde toprağa veren ailesi, bugün akşam saatlerinde İzmir'e döndü.

Sekin'in evinin bulunduğu sitenin önüne taziye çadırı kurulurken, büyük boyutta Türk Bayrağı ve Sekin'in portresi asıldı.

Burada İzmir Müftülüğünün görevlendirdiği imam-hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Sekin'in eşi Rabia Sekin, ablası Fethiye Acun, kardeşleri Şanlıurfa'da görevli polis memuru Fikret Sekin ve öğretmen kardeşi Vedat Sekin burada taziyeleri kabul etti.

Vali Ayyıldız başsağlığı diledi

Sekin'in Bayraklı ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde bulunan evine gelen İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da aileye başsağlığı diledi.

Sekin'in evinde bir süre kalan Ayyıldız ve Aşkın, daha sonra aile üyeleriyle birlikte taziye çadırına geçerek Sekin için okunan Mevlid-i Şerif'i dinleyerek, dua etti.

Sekin'in ismi mahalledeki camiye de verilecek

Osmangazi Mahallesi Muhtarı Lokman Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerinden bir kahraman şehit çıkmasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Sekin'in ailesinin yaşadığı sitenin isminin daha önce Fethi Sekin Sitesi olarak değiştirildiğini hatırlatan Kıyak, mahallelerinde bulunan bir camiye de şehit Sekin'in adının verilmesi için girişim başlattıklarını bildirdi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Kaynak: AA