İzmir Körfez Geçişi Projesi kapsamında oluşturulacak ay ve şimal motiflerinin kullanılacağı 800 metrelik bileşimli adayla İzmir'e acemi site simgesi kazandırılması hedefleniyor.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir Körfez Geçişi Projesi, şehrin erişim rahatsızlığına hal sağlamasının beraberinde acemi müşterek simgeyi de kente kazandıracak.

Projeye uyarınca kuzeyde toprak meydan Çiğli'den başlayarak 4,2 kilometrelik köprüden gidecek hat, İzmir Körfezi'nde oluşturulacak ay ve şimal motifli bileşimli adanın üstünde 800 mt. ilerledikten sonraları 1,8 kilometre uzunluğundaki batırma tulum tünelle körfezin gayrı yakasındaki İnciraltı'na ve Çeşme otobanına bağlanacak.

Böylece Çiğli ile Narlıdere ortada kıyı eliyle kısaca 65-70 dakika, mevzi eliyle ise 45 dakikalık gezi süresi, 10 dakikaya inecek. Ayrıca şehrin dü yakasındaki en youn iskân yerleri bulunan Mavişehir ve Üçkuyular semtleri, 16 kilometrelik hatla tramvayla birbirine ek olacak.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, plan kapsamında körfezde ada oluşturulacağına ayraç ederek, 'İzmir'in zarfında denize girilemiyor. Bu ada, ilkin mutedil ve ters gelirlilerin denize girebileceği, plajların oluşturulabileceği, güvenilmez dobra ve nadir yerlerden bir tanesi durumuna gelebilir' dedi.

Kaynak: AA