İZMİR

İzmir merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih operasyonda gözaltına alınan 7 ad adliyeye atıf edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun emriyle Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, gözaltına alınan adliye çalışanı H.S.K, T.A, Y.Y, B.D, M.F.S, Y.K, M.S'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, serbest asayiş önlemi altında adliyeye getirildi.

'Adliye'de fişleme çalışmaları'

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 23 Şubat'ta İzmir'in merkez, Karşıyaka, Torbalı, Menemen ilçeleri ile Manisa'da meydana gelen operasyonda 7 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerden M.F.S'nin evinde meydana getirilen aramalarda 'İzmir'deki delillerin karartılmasına müteveccih dava' ile ilişik hakim, müddeiumumi ve adliye çalışanı karşı vesaik ele geçirilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca şüphelilerin, ''Adliye birimlerinde FETÖ/PDY yapılanması çerçevesinde çalışkanlık gösterdikleri, ister budunsal kökenleri, gerekse siyasal görüşlerini açıklamak vasıtasıyla adliye görevlileri karşı fişleme emek harcaması yaptıkları, iş topladıkları, fişleme ve gerçek olmayan ihbarlarla adliye mensuplarının girdikleri imtihan sonuçlarına el etmeye çalıştıklarına bağlı ağır bulgular elde edildiği'' bildirilmişti.

Zanlıların, müddeiumumi ve hakimler karşı da 'FETÖ ile bağlantılarına göre' fişleme yaptıkları, örgüte müteveccih soruşturmalarla ilişik detayları de UYAP sistemi üstünden realizasyon ederek teşekkül mensuplarına aktardıkları tez edilmişti.

Muhabir: tan Yel

Kaynak: AA