İZMİR

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2016 yılı işsizlik rakamlarına göre İzmir'de işsizliğin bir puan gerileyerek yüzde 14 seviyesinde gerçekleştiğini belirterek istihdam seferberliği kapsamında 161 bin kişinin istihdam edilmesinin kentin bu konuda verdiği sözü yerine getirildiğini gösterdiğini belirtti.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan 2016 yılı işsizlik rakamlarına göre ülke genelinde yüzde 10,9 olarak gerçekleşen işsizliğin İzmir'de ise yüzde 14 seviyesinde olduğunu kaydetti.

İzmir'de geçen yıl yüzde 15 olan işsizliğin 2016 yılında bir puan düştüğüne işaret eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"İzmir'de işsiz sayısı ise bir önceki yıla göre 8 bin kişi azalarak 254 bin oldu. Türkiye'deki işsizlik oranı en yüksek bölgelere baktığımızda İzmir, 5'inci sırada. Dünya ve ülkemizde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen istihdam cephesinden gelen bu veriler İzmir olarak iş ve aş üretmeye devam ettiğimizin en güzel kanıtı.

SGK tarafından son açıklanan verilere göre istihdam seferberliği kapsamında kentimizde 161 bin kişiyi istihdam ettik. İzmir sözünü yerine getiriyor. Hedefimiz İstanbul'un işsizlik oranının altına inmek. Bunu da finansman sorunlarını aşma çalışmaları, eğitim ve moral desteğimi ile başaracağımıza, 2017 yılında İzmir'in işsizlik oranının daha da azalacağına 2016 yılı rakamlarının altına ineceğine inanıyoruz."

Muhabir: Eşber Ayaydın

Kaynak: AA