İzmir'de hava sıcaklığının gündüz 2 dereceye kadar düşmesinin ardından kar yağdı.

Öğle saatlerinde başlayan kar, kent merkezinde de etkili oldu. Sıcaklık, şehir merkezinde uzun yıllar ortalamasından 2-3 derece düşük ölçüldü.

Kar şaşkınlığı yaşayan bazı İzmirliler, fotoğraf çektirdi. Karın örtülü olduğu yükseklerde ise vatandaşlar kar topu oynadı.

Merkezdeki hafif kar yağışı, kuzeydeki Bergama, Kınık, doğudaki Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde daha etkili oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bu akşam ve gece saatlerinde yüksek kesimler ile kuzey ve doğu ilçelerinde devam edeceğini, yarın ise sıcaklığın artmasıyla yerini yağmura bırakacağını bildirdi.

İzmir'de yarından itibaren sıcaklığının 11 dereceye kadar çıkmasının beklendiği belirtildi.

Meteorolojik uyarı

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada bölgenin soğuk havanın etkisi altında bulunduğu, bugün öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği ifade edildi

Açıklamada, yarın bölge genelinin (İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir) yağışlı geçeceğine değinildi. Yağışların Ege kıyılarında yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olmasının beklendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine bölgemizin Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cuma ve Cumartesi günü bölge geneli çok bulutlu, doğusu (Balıkesir il geneli ve Çanakkale'nin doğusu, Manisa'nın kuzeyi, İzmir'in kuzey ve doğu (Bergama, Kınık, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ) ilçelerinin kar yağışlı olacağı beklenmektedir. Bugün ve Perşembe günü hava sıcaklıklarının kademeli olarak 4 ila 6 derece artacağı, Cuma gününden itibaren tekrar 5 ila 7 azalacağı tahmin edilmektedir.'

Kaynak: AA