İzmir'de Sağlık Bakanlığı'nın kamu özel ortaklığıyla kuracağı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, 780 milyon avroluk yatırım bedeliyle kente Cumhuriyet tarihi boyunca yapılacak en büyük sağlık yatırımı olacak.

İnşaat çalışmaları başlayan ve içerisinde 7 hastanenin bulunduğu kampüs, 36 ayda tamamlanacak.

İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın Bayraklı ilçesinde kuracağı sağlık kampüsünde inşaat çalışmalarının başladığını, buranın hizmete girmesiyle birlikte günde 71 bin 500 hastaya sağlık hizmetinin verileceğini anlattı.

Kampüsün 568 yatak kapasiteli genel hastane, 373 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi, 213 yatak kapasiteli kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 159 yatak kapasiteli onkoloji hastane, 300 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 347 yatak kapasiteli yoğun bakımlardan oluştuğunu, 51 ameliyathane ve 414 polikliniğin bulunacağı dev kompleksin 622 bin 812 metrekarelik alanda inşa edilmeye başlandığını kaydeden İzzettinoğlu, çalışmaların 36 ay sonra tamamlanacağını ifade etti.

Ege Bölgesi'ndeki en büyük sağlık yatırımının burası olacağını dile getiren İzzettinoğlu, "Kampüsümüz 2 bin 60 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin 4. büyük sağlık kampüsü olacak. Doğa dostu, çevreci, kendi arıtma tesisi olacak." diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı

İzmir'de şu anda hizmet veren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bin 150 yatak kapasitesinin bulunduğunu ve buranın kentin en büyük hastanesi olduğunu vurgulayan İzzettinoğlu, "Düşünün bu hastanemiz 2 bin 60 yataklı olacak. Burası iki tane Tepecik büyüklüğünde. Dakikada 7 ambulansın hastasını acil servise getirebileceğini, ayrıca helikopter pistlerinin de olacağını ifade eden İzzettinoğlu, "Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, Cumhuriyet tarihi boyunca kentte yapılan en büyük sağlık yatırımı." dedi.

Kaynak: AA