İZMİR

İzmir'deki 'Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' davasının soruşturması sürecinde, 'FETÖ/PDY'nin yönlendirmesi, buyrukları doğrultusunda, davanın şüphelilerini kamuoyunda itibarsızlaştırılarak büyüklük bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesi şartıyla taraflı, maksatlı adına yöntemsizlik yaptıkları' iddialarına bağlı haklarında tam şüpheye ulaşılması üzerinde başlatılan operasyon kapsamında aranan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Çil, gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) müteveccih Kasım 2015'te meydana gelen operasyonun firari şüphelileri ortada toprak düzlük ve için tahkikat buyruğu mevcut Mustafa Çil'in Gaziemir ilçesindeki ortak evde bulunduğu bilgisini düzlük polis, emek vermek başlattı.

Ekipler, 'askeri duyurulmayan bilgelik ve doküman bulundurma' iddialarına müteveccih anket sürecinde İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü vazifesinde bulunan, henüz sonraları yükseltme edilerek 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne yükselen Mustafa Çil'i kalmış bulunduğu evde yakalayarak gözaltına aldı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürdü.

Muhabir: Ömer Süt


Kaynak: AA