İZMİR

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Konak istikametinden Balçova'ya giden 35 N 217 plakalı otomobil, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Polisevi yakınlarında bariyeri aşarak karşı yönden gelen 45 DE 372 plakalı otomobil, sivil polislerin bulunduğu 35 LU 478 plakalı hafif ticari araca çarptı.

Kazada, Uzman Çavuş Hasan Öztürk (26) 45 DE 372 plakalı otomobilde sıkıştı, Öznur Ertaş (21), Oğulcan Meriç (18), Uğur Bitiş (18) ile polis memurları M.A. ve E.S. yaralandı.

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Öztürk, AKS 110 ekiplerince sıkıştığı otomobilden çıkarıldı. Kalbi duran Öztürk'e ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Hasan Öztürk, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Öznur Ertaş'ın ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Bu arada, kazada hafif yaralanan polis memuru M.A. tedavisinin ardından taburcu edildi. M.A. ile ekip arkadaşı E.S'nin İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görevli olduğu ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen firari Tuğamiral İrfan Arabacı'yı dün İzmir'de saklandığı evde yakalamak için düzenlenen operasyona katıldıkları öğrenildi.

Muhabir:Şafak Yel

Kaynak: AA