İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefon dolandırıcılığı yapıldığına müteveccih aşırı sayıda yakınma gelmesi hesabına Bayraklı'daki birlikte iş yerini takibe aldı.Arama izninin alınmasının arkası sıra iş adına dizi eylem düzenleyen ekipler, aralarında çalışanların da bulunmuş olduğu aşırı sayıda kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 150 elektronik beyin ve 50 dizüstü elektronik beyin bilgisayar bilgisayara incelenmek kabilinden el konuldu.

'110 insan gözaltına alındı'

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından meydana getirilen açıklamada, İzmir Ticaret Sicili'ne mukayyet Dünya Global Ltd.Şti. ismi altındaki dü iş adına müteveccih huzursuzluklar üzerine, 'suç ika etmek düşüncesince teşkilat kurmak, örgüte örgen kazanmak ve kalifiye dolandırıcılık' iddiaları doğrultusunda anket başlatılmış olduğu kaydedildi. 

Bu kapsamda, şüphelilerin telefonla aradıkları kişilere, umumi afiyet sigortası kapsamında afiyet sigortası yaptıklarını, parasız check-up kazandıklarını, afiyet müşavirlik hizmeti verdiklerini veya umumi afiyet sigortasının avukatları olduklarını ve borçlarının olduğunu söyleyerek aşırı sayıda kişiyi dolandırdıkları anlamında tam şüpheye ulaşılması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu kabilinden maruz emirle iş yerinin bulunmuş olduğu 4 ayrı adreste arama, el koyma faaliyeti gerçekleştirildiği ve vakayla ilgilendiren de 110 ferdin gözaltına alındığı bilgisi aktarıldı.

Kaynak: AA