İZMİR

İzmir'de silahlı ve bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan MLKP üyesi 2 kadın terörist, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalanan Seda B. ve Nergiz M'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyet yürütmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Seda B. ve Nuray M. cezaevine gönderildi.

Seda B'nin, Kobani (Ayn el Arap) olayları sonrası "ortak eylem ve hareket" kararı alan terör örgütlerinin çatısı altında birleştiği "Halkların Birleşik Devrimci Hareketi" yapılanması içinde hareket ettiği, terör örgütü PKK üyeleri aracılığıyla Irak'ın kuzeyindeki ve Suriye'deki PKK/PYD kamplarına gittiği, silahlı ve bombalı saldırılar için eğitim aldığı, Güneydoğu'daki HDP teşkilatları görevli bazı kişiler aracılığıyla kaçak olarak Türkiye'ye girmesinin sağlandığının tespit edildiği bildirildi.

Zanlılardan Nuray M'nin ise herhangi bir terör örgütüyle bağlantı kaydının bulunmaması nedeniyle "takibe yakalanmaması için" seçildiği, 2015 yılından itibaren sıkça yurt dışına gidip geldiğinin belirlendiği öğrenildi.

Nuray M'nin kısa süre önce Almanya'dan kente gelerek iletişim kurduğu Seda B'ye örgüt talimatlarını ilettiği, birlikte emniyet ve kamu binaları ile siyasi partilere yönelik eylem planlamak için keşif yaptıkları öne sürüldü.

Seda B. hakkında 4 yakalama kararı olduğu kaydedildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Kaynak: AA