İZMİR

İzmir'in Ödemiş ilçesinde suç örgütü kurdukları, yabancı uyruklu kadınları fuhşa teşvik ettikleri ve fuhuş yaptıkları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Ödemiş'teki Fakülte Caddesi'nde metruk haldeki binalarda fuhuş yaptırıldığı ihbarını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 9 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, suç örgütünün yöneticileri, evli çift Bülent E (42) ve Nebahat E (28) ile Maharat S (42), örgüt üyesi 5 kişi, fuhuş yapan ve yaptırılan 3 yabancı uyruklu kadın yakalandı.

Zanlılar, "suç i̇şlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faali̇yeti̇ kapsamında fuhuşa teşvik etmek, aracılık etmek ve yer temi̇n etmek" iddiasıyla gözaltına alındı.

Yabancı uyruklu kadınlarla ilgili sınır dışı işlemi başlatıldı.

Yapılan incelemede örgüt yöneticilerinin daha önce de fuhuşla ilgili suçların yanı sıra yaralama, evrakta sahtecilik, ki̇şi̇yi hürri̇yetinden yoksun kılma, hırsızlık" suçlarından kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

Operasyonda yapılan aramalarda 4'ü ruhsatsız 6 pompalı tüfek, 3 kurusıkı tabanca, fuhşa ait kayıtların tutulduğu defterler ve fuhuştan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

Muhabir: Ayşe Akyüz

Kaynak: AA