İzmir'in Çamdibi semti 5648 Sokak'taki bağımsız evde, Sultan Elbir'in evlatları Hilanur Elif Kartalmış (4) ve Ulaş Kartalmış (3) ile döşek odasında uyuduğu tam sobadan sıçrayan kıvılcımların eşyaları tutuşturması kararı yangın çıktı.

Uykudan uyanan Elbir, en önemsiz evladı Ulaş'ı bağrına basarak evden hariç çıkardı. Elif'i de örtbas etmek düşüncesince gine eve dönen anne, alevlerin yükselmesi hesabına hapishane giremedi ve komşulardan iane istedi. İhbar hesabına görüngü adına mevrut itfaiye aracı aracı ekipleri, yangına dahil etti. Yangını endamsız müddette söndüren ekipler, eve girdiğinde Hilanur Elif Kartalmış'ın cesedini buldu.

Yangın esnasında Sultan Elbir'in bedenî mânialı ve mortocu nikahlı benzeri Barış Kartalmış'ın gayrı evlatları Medine ve Poyraz ile anası Yeter Dülger'in evinde bulunduğu öğrenildi.

Çocuğun cenazesi toprağa verildi

Yangında yaşamını kaybeden Hilanur Elif Kartalmış'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsinin peşi sıra yakınlarına tasdik edildi.

Çocuğun cenazesi, Altındağ semtindeki Koşukavak Camisi'nde gün ortası zamanı kılınan namazının peşi sıra Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye tekerli sandalyesiyle dahil olan ve hastalığı zımnında lal ağababa Barış Kartalmış, çocuğunun tabutu başlangıcında yaş döktü.

Bu arada, yangında dikkatsizliği bulunduğu tez edilen ana Sultan Elbir'in de ifadesi düşüncesince Çamdibi Polis Merkezi Amirliğinde tutulduğu bildirildi.

Kaynak: AA