İzmir Barosu, kadın avukatlar için adliye içerisinde çocuk bakım ve emzirme odası oluşturdu.

Günlerinin büyük çoğunluğunu adliyelerde geçiren avukatların çalışma koşullarını kolaylaştırmak için var gücüyle çalışan İzmir Barosu son olarak çocuk sahibi kadın avukatlara yönelik bir çalışmaya imza attı.

İzmir Adliyesi içerisinde bulunan Baro lokali içerisinde bir çocuk bakım ve emzirme odası oluşturan İzmir Barosu diğer barolara da bu yeni uygulamaları ile örnek oluyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, göreve geldiklerinden bu yana Baro avukat içindir sloganı ile çalıştıklarını dile getirerek, “meslektaşlarımızın sorunlarını tespit edip somut çözümlerle bunları çözüyoruz” dedi. Aday olduklarında tespit ettikleri sorunların bugün hepsinin çözülmüş olduğunu söylemekten mutluluk duyduğunu dile getiren Özcan, “Baroyu meslektaşlarımızla, ortak akılla, empati yaparak yönetiyoruz, onların sorunlarını kendimize dert ediyor ve çözümü için projeler üretiyoruz” dedi. 

Kısa bir süre önce mesleğe yeni başlayan ve ekonomik sebeplerle ofis açmakta sıkıntılar yaşayan genç avukatlara yönelik Gençofis’leri açtıklarını söyleyen Özcan, bir süredir kadın meslektaşlarımızdan gelen çocuk bakım ve emzirme odasını da bugün hayata geçirmiş bulunuyoruz. Böylece günlerinin büyük çoğunluğunu adliyelerde geçiren kadın meslektaşlarımız artık gönül rahatlığıyla adliyeye gelebilecekler; İzmir Barosu meslektaş odaklı ve öncü baro olarak çalışmalarına devam edecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı