Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ne geçici görevle giden 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Çapan Usluca, PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan üsteğmene yardım etmek isterken atılan el bombasıyla kol ve dizlerinden yaralandı. Tedavisinin ardından babasının evinde dinlenen Usluca, iyileşip görevine dönmek istediğini ve vatan için canını feda edeceğini söyledi.

Diyarbakır Hani 3’üncü Jandarma Komando Taburu’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Çapan Usluca, geçici görevle Sur'a gitti. Geçen 10 Ocak pazar günü PKK'lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmaya Uzman Çavuş Usluca'nın da görevli olduğu tim de katıldı. Usluca, çatışmada üsteğmeninin ayağından yaralandığını gröünce yanına gidip yardım etmek istedi. Bu sırada teröristler bulundukları bölgeye bir el bombası attı. Bombanın patlaması sonucu Usluca da kol ve bacaklarından yaralandı. Yaralı Usluca, Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavisi tamamlanan Usluca, dinlenmek için memleketi Aksaray'ın İncesu Köyü'ndeki babanın evine geldi. 

Çatışmayı anlatan Usluca, şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ndeki 3’üncü Jandarma Taburu'nda görev yapıyorum. Geçici görevle Sur İlçesi’ne gittik. Sur İlçesi’nde 4’üncü günümüzde bir komutanım vuruldu. Ben de müdahaleye gittim. Müdahale ettiğim sırada el bombası geldi. El bombasının patlamasıyla birlikte sol kolumdan ve dizlerimden yaralandım."

Usluca, kendisi ve yardıma koştuğu komutanının sağlık durumunun iyi olduğunu, göreve başlayacağı günü iple çektiğini belirtirken, "Her şey vatan için. Allah izin verirse iyileştikten sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum. Şu anda oradaki durum karışık. Ama devletimiz, milletimiz çok şükür orada. Askerlerimiz, hepsi uğraşıyorlar. İnşallah orayı da bitireceğiz Allah nasip ederse" dedi. 

Usluca’nın 48 yaşındaki babası Mustafa Usluca da, Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde vatani görevini yapan oğlunun yaralı olarak yanlarına geldiğini belirterek, "Cenab-ı Allah’ım bizi esirgedi. Evladımızı bize bağışladı. Çok mutlu, çok sevinçliyiz. Her an vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız. İlk duyduğumuzda şok geçirdik. Ne yapacağımızı bilemedik. Beni aradı, 'Ufak sıyrıklarla atlattım' dedi. Sonra biz çok sevindik" dedi.

 

Kaynak: HABER7.COM