İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, İTO, 2016 yılını ihracat yılı ilan ederken, Türkiye de 2016-2017 yılları için ihracatta 15 hedef pazar belirledi. Bu pazarların başında ABD geliyor. İTO üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen seminerde, konunun muhatapları, ABD'deki iş olanakları ve bundan yararlanma fırsatlarını anlattı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ABD İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Neil Pickett, "ABD'de Nasıl Yatırım Yapılır?" konulu bir sunum yaptı.

Her kültürün farklı olduğunu belirten Pickett, ABD'de iş bitirme tarihine çok önem verildiğini vurguladı.

Dünyadaki Ar-Ge harcamalarının yüzde 30'unun ABD'de yapıldığını belirten Pickett, fikri sınai mülkiyet haklarının çok sıkı korunduğunu ve hükümetin, yabancı firmaları ABD'ye çekmek için çalıştığını söyledi.

Pickett, yüzde 51 oranında ABD menşeli olan ürünlerin Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) sayesinde Kanada ve Meksika gibi ülkelere ayrıcalıklı olarak satılabildiğini, ABD'de yapılan yatırımların yüzde 25'inin yeniden ihracat yoluyla farklı pazarlara yöneldiğini de kaydetti.

Pickett, Orta ve Güney Amerika'ya yapılacak ticarette de ABD'nin önemli olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: AA