Aydınlık gazetesinin haberine göre  Prof. Dr. Kocasakal, "İtiraflar tanıklığa dönüşmeli. Siyasi iktidar samimiyse, bunun üzerine gitsin" dedi.

'İktidar komplonun parçası'

TSK'ya yönelik bir komplo olduğunu başından beri ifade ettiklerini hatırlatan Prof. Dr. Ümit Kocasakal, "Gerçekçi olalım, ortada birçok kişiyi içine alan yapısal bir komplo sözkonusudur. Başbakan samimi değil, 11 senedir ülkeyi yönetiyor ve yeni keşfediyor öyle mi? Hiç inandırıcı değil.

Ortak bir sorumluluk içindeler. Birlikte hareket ettiler. Bu yapı tam olarak deşifre edilmezse, bir sonuç almak mümkün değil. Yalçın Akdoğan böyle bir komplo yapıldığını nereden biliyor? Eğer biliyorduysa o sırada bunu niye ortaya koymadılar? Siyasi iktidar bu işin bir parçası olduğuna göre, deşifre ettiği zaman kendi sorumluluğunu da açığa çıkaracak. Bu itiraflar gerçek ortaya çıksın diye değil, rakibi zayıflatmak için yapılıyor" dedi.

'Mahkeme Akdoğan'ı dinlemeli'

Yeniden yargılama için yeni bir yasal düzenlemeye gerek olmadığı kaydeden Kocasakal, "CMK'da (Ceza Muhakemeleri Kanunu) var. 'Yeni bir delil, yeni bir vaka veya bir delilin sahteliğinin anlaşılması gerekir' diyor. 'Komplo kuruldu' ifadesi daha da ileriye gitmeli ve açıklanmalı. İtiraflar tanıklığa dönüşmeli. Başbakan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan mahkemede tanık olarak dinlenmeli. Samimilerse, bunun üzerine gitsinler" diye konuştu.

Gerçek Gündem