Soma'da maden ocağında gerçekleşen iş cinayetinin ardından, maden ocağının sahibi Soma Holding A.Ş. tarafından basın toplantısı düzenleniyor. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Celalettin Gökaşan'ın katıldığı basın toplantısında Ramazan Doğru, "Yaşam odası kapatılmıştı. Yenisi hazırlanıyordu" dedi.

Doğru, facianın trafo kaynaklı olmadığnı söyleyerek; "Kazanın nasıl olduğunu bilirkişiler söyleyecek. Trafoyla ilgisi yok. Kaza 140 kodunda 4 üncü bant diye tabir ettiğimiz anayolumuzda meydana geldi. Tespit edilmesi mümkün olmayan kızışma yukarıdan düşen korların ve havanın hızıyla yangın şiddetini artırdı. Kaybettiğimiz insanların çoğunu şahsen tanıyorum çok büyük bir acı içerisindeyim" ifadelerini kullandı.

Soma’daki Maden Ocağının İşletme Müdürü Akın Çelik, "Kazanın nasıl olduğunu bizde bilmiyoruz. Şimdiye kadar böyle bir şeye rastlamadık. Ocak içerisinde metangazı, oksijen ve karbonmonoksit sensörleri var ve sensörlerden gelen değerler var. Kaza öncesi böyle bir şey hissedilmedi" diyerek "Yoğun duman görüş mesafesini 1 metreye düşürdü" şeklinde konuştu. Sensör raporlarına savcılık el koyulduğunu belirtti. 

"18 YAŞIN ALTINDA VE TAŞERON İŞÇİ YOKTU"

Soma’daki Maden Şirketi Yetkilisi; "284 işçi arkadaşımız vefat etti. İçeride 18 işçi bulunuyor (...) Bizde 18 yaşın altında ve taşeron çalışan işçi yoktur" dedi. 

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, İşletmelerimizin hepsini mekanize hale getirdik. Burası eski bir işletme ancak buradada mevcut yapılmış yere ek olarak yaptığımız bölgeleri mekanize hale getirdik. Bizim işletmelerde yüksek kar marjı yoktur." ifadelerini kullandı.

Alp Gürkan, bir muhabirin "Vicdanınız nasıl? Rahat uyuyor musunuz?" sorusuna "Vicdanım kötü durumda" şeklinde cevap verdi.

Odatv.com