AB menşeli bazı tarım ürünlerinin ithalat işlemlerinde kullanılan fiziksel ya da elektronik belgelerde tahrifat yapıldığının, sahte belge kullanıldığının, ithal lisansının üçüncü kişilere devredildiğinin tespiti halinde, lisans iptal edilecek ve firmaya 5 yıl süreyle tarife kontenjanı tahsis edilmeyecek.

Ekonomi Bakanlığının, "Avrupa Bi̇rli̇ği̇ Menşeli̇ Bazı Tarım Ürünleri̇ İthalatında Tari̇fe Kontenjanı Uygulanmasına İli̇şki̇n Tebli̇ğ"i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tarife kontenjanı tahsisat talebinde bulunan firmalar; tarife kontenjanlarından, dağıtımı talep toplama yöntemine göre yapılacak olanlar için kontenjan döneminin başlangıcından önceki 1 ay içinde, dağıtımı başvuru sırasına göre eşit oranda tahsis yöntemine göre yapılacak olanlar için ise kontenjan dönemi içinde bakanlığa başvuracak.

Tarife kontenjanlarında, tahsisat önceliği bulunan kurum ve kuruluşlar için gerekli belgeleri tam ve eksiksiz ibraz etme veya başvuru dönemi içinde müracaat etme şartı aranmayacak. Tarife kontenjanlarının tahsisatı için yapılan başvurulara ilişkin eksiklikler, kontenjan dönemi içinde tamamlanamayacak ve eksikliklerin giderilmesiyle ilgili firmalara bildirim yapılmayacak.

Kaynak: AA